Към момента бизнеса плаща за ток средно около 70 лева

...
Към момента бизнеса плаща за ток средно около 70 лева
Коментари Харесай

До 60% скача цената на тока за бизнеса

Към момента бизнеса заплаща за ток приблизително към 70 лв. за мегаватчас. От идващия месец обаче цената на електрическата енергия за бизнеса се усилва с сред 30% и 60%. Това значи, че работодателите ще бъдат изправени пред два разновидността - да редуцират разноски или да качат цените на стоките и услугите.

Заради нарастването на цената на електрическата енергия, у нас може да се следи скок в цената на главните артикули и услуги. Поради това компаниите, които създават мляко, месо, яйца, самун са мощно обезпокоени. Очаква се продуктите в потребителската кошница да нарастнат приблизително с към 5%.

Относно това ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев изясни пред Нова телевизия, че това се дължи на неприятни ръководство. "Това се назовава инкриминален пазар на балансираща електрическа енергия. Това се назовава неприятно ръководство. Не знаем дали заради непросветеност или е зловредно ръководство ", отсече Васил Велев.

По думите му без значение от аргументите, резултатът е следният - "за 9-месечието цената на производител на АЕЦ, Топлоелектрическа централа 2 и НЕК, е поскъпнала общо с 4,6%. От този % до 40-50% разликата се заплаща от търговците ".

Стана ясно и че бизнесът е разтревожен от повишението на цените на тока. Работодателите заплашват, че имат подготвеност за митинги. Според Велев е оповестена подготвеност за взаимни митинги сред бизнеса и синдикатите.

Припомняме, на 20 декември 2017 година, синдикати и работодатели седнаха на една маса, с цел да обсъдят казуса със "спекулативното " повишение на цената на тока. Те приканиха министърът на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме съответни ограничения по въпроса.

Тогава ръководителят на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов съобщи: "В залата се сподели нещо значимо, когато работодатели и синдикати са на "един ум ", значи нещо в страната не е наред. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР