Калин Стоянов отрече да е оказвал натиск върху главния секретар

...
Калин Стоянов отрече да е оказвал натиск върху главния секретар
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Държавна тайна е дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР

Калин Стоянов отхвърли да е оказвал напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който. Стоянов обаче посочи, че е получил искане от страна на Кирил Петковот Политическа партия за началник на оперативния щаб за изборите да бъде назначен заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин.

Междувременно в Народното събрание се организира закрито съвещание, на което вътрешният министър в оставка трябваше да даде отговор дали Мартин Божанов – Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. След съвещанието стана ясно, че Калин Стоянов не е дал отговор на този въпрос, защото по думите му това е държавна загадка. От ПП-ДБ упрекнаха Калин Стояновв нарушение на закона и завиха, че той има единствено два началника - водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

След думите на премиера в оставкаНиколай Денков, че вътрешният министър е оказвал напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, последва отговор отКалин Стоянов:

„ Категорично никакъв напън няма. Аз не за първи път чух от премиера Денков, че вероятно е имало някакъв напън, че те си споделят дружно, би следвало връзката да минава през мен “, сподели Стоянов

„ Реално едното негово искане, което беше в моякабинет в министерството, беше тъкмо това, точно за началник на оперативния щаб за изборите да сложим заместник-министър Кирил Ценкин. Тогава аз му споделих, че това доста мъчно може да се случи, даже е невероятно, защото постоянно обратно във времето, а и отсега нататък, ще бъде и е бил основният секретар “, разяснява той.

„ Нито писмено, нито устно получихме отговор на елементарния въпрос, дали Нотариусът е бил помощник на Министерство на вътрешните работи и в случай че е бил, това било ли е детайл от корист с този статут. Всички разбрахме, че от метода, по който брани тази информация, че този човек е бил помощник. Защото в случай че не е бил, допускам, че щеше да му е по-лесно да каже, че не е бил “, сподели Христо Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР