КАЛАО, Перу — Калмарите, които могат да тежат над 100

...
КАЛАО, Перу — Калмарите, които могат да тежат над 100
Коментари Харесай

Игри с калмари в открито море, докато бреговата охрана на САЩ наблюдава китайските риболовни кораби

КАЛАО, Перу — Калмарите, които могат да тежат над 100 паунда и са жизненоважен източник на храна и работни места, са преследвани от риболовци нагоре и надолу по крайбрежието на Южна Америка, до момента в който мигрират всяка година. И където и да отидат, могат да се намерят китайските „ джигери за калмари “.

Риболовът е промишленост за милиарди долари и китайските флоти преобладават в Тихия океан. Работейки на хиляди километри от вкъщи, те помогнаха страната да стане един от най-големите експортьори на морски блага в света, както и нацията с най-лоши резултати, когато става дума за противозаконен, недеклариран и нерегулиран лов на риба.

От края на предходната година обаче китайските плавателни съдове са обект на инспекции от Бреговата защита на Съединени американски щати, която е упълномощена от ограниченията, въведени от Регионалната организация за ръководство на рибарството в Южния Пасифик (SPRFMO), 14-членен междуправителствен орган, който има за цел за обезпечаване на резистентен лов на риба в южната част на Тих...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР