Какво може да се обърка? Емил Василев преди 18 секунди

...
Какво може да се обърка? Емил Василев преди 18 секунди
Коментари Харесай

Мъж даде цялата си финансова информация на изкуствен интелект и го остави да взема решения вместо него

Какво може да се обърка?

Емил Василев преди 18 секунди 0 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 15:48 | 02.05.2023

Златната кръв: Рядката и мистериозна Rh-нулева кръвна група

IT НовиниТеодора Александрова - 16:27 | 01.05.2023

DARPA трансформира фантазията на Никола Тесла за безжично предаване сила в действителност

IT НовиниЕмил Василев - 22:24 | 02.05.2023

Войната на браузърите преди малко претърпя нов поврат

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Джошуа Браудър, основен изпълнителен шеф на стартъпа за роботи юристи DoNotPay, споделя, че е предал целия си финансов живот на най-новия и огромен езиков модел на OpenAI, GPT-4 в опит да спести пари.

„ Реших да предам целия си персонален финансов живот на GPT-4 (чрез чата на DoNotPay, който изграждаме). Дадох на AutoGPT достъп до моят банков акаунт, финансови извлечения, кредитен отчет и е-поща “.

написа Браудър в Twitter

Според основния изпълнителен шеф изкуственият разсъдък е съумял да му спести 217,85 $, като е автоматизирал задания, които биха му коствали скъпо време.

Но дали това в действителност е толкоз просто, колкото Браудър го показва в своята обява в Twitter, следва да разберем. От една страна, като основен изпълнителен шеф на стартъп за изкуствен интелект, мнението му за една идна функционалност би трябвало да се приема с известна доза съмнение.

Резултатите на DoNotPay също не са толкоз неповторими. Компанията се пробва да започва услугата „ робот юрист “, която може да се погрижи за неща като изваждане на билет за паркиране от ваше име благодарение на ИИ, само че един адвокатски помощник откри явни неточности в „ способността на ИИ да изготвя правни документи “.

Смущаващото е, че проектите му да накара ИИ да осведоми подсъдимия в съда посредством скрита слушалка бяха спрени, откакто прокурори предизвестиха Браудър, че сходен ход може да докара до затвор.

След това стои въпросът за предаването на чатбота на всички ваши данни за влизане в банковата система – ход, който може да докара до обилни опасности според от това къде в последна сметка могат да попаднат данните.

За последния трик на DoNotPay Браудър е предиздвикал инструмента да се погрижи за редица разнообразни задания, с цел да спести малко пари.

Например инструментът почнал с анулацията на „ безполезни абонаменти “, в това число абонамент за фитнес зала, който струваше на Браудър към 81 $ на месец. След това той показал креативност, като изготвил „ безапелационно юридическо писмо “, с цел да получи възобновяване на сумата за Wi-Fi услуга по време на трансатлантически полет на United Airlines.

Според Браудър GPT-4 даже съумява да договаря от негово име, с цел да спести повече от 100 $ от месечната му сметка за Comcast (телевизия).

„ Изграждаме DoNotPay Chat, с цел да бъде наличен като ChatGPT плъгин на нашия уеб страница и даже посредством iMessage. Защитата на правата на потребителите са идеалната работа за изкуствения разсъдък! “

обеща Браудър

Но дали в действителност ще работи, както е оповестено? Като се има поради количеството чувствителни данни, които потребителите ще би трябвало да дават, ще се наложи бъдещите клиенти да се доверят извънредно доста на DoNotPay и GPT-4 на OpenAI.

„ Това просто мирише на скица за добиване на персонална информация. “

твърди един консуматор на Twitter

Освен това има има данни, че GPT-4 постоянно обича да си измисля неща и към момента не може да разграничи истината от измислицата, камо ли да осмисли данните и числата.

Накратко, DoNotPay има какво да потвърждава с изказванието си, че евентуално може да спести на клиентите пари, откакто те се съгласят да предадат всичките си най-чувствителни персонални данни на него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР