Какво може да нарасне пет фута дълго, до 400 паунда

...
Какво може да нарасне пет фута дълго, до 400 паунда
Коментари Харесай

Америка има проблем с дивите свине на стойност 2,5 милиарда долара. Тези щати виждат най-лошото от това.

Какво може да нарасне пет фута дълго, до 400 паунда и е един от най-разрушителните инвазивни типове в Съединени американски щати?

Дивите прасета са верните отговор! Дивите прасета, наричани още диви прасета, имат доста имена, само че са същият тип като опитомените свине, открити във фермите.

Според Министерството на земеделието на Съединени американски щати дивите прасета предизвикват към 2,5 милиарда $ селскостопански вреди всяка година. < /p>

От въвеждането им в Съединени американски щати през 1500 година популацията на дивите прасета се е разширила допълнително от три четвърти от страната. Според Министерството на земеделието популацията им е повишена до над 9 милиона.

Дивото животно се е популяризирало на запад и север, като щати като Калифорния, Хавай и Мичиган оповестяват за много огромни популации на диви прасета.

Кои щати са най-засегнати от дивите прасета?

Флорида, Джорджия и Тексас имат най-вече отчети за диви прасета в Съединени американски щати, съгласно данни от Центъра за инвазивни типове към Университета на Джорджия и здраве на екосистемите.

Само през 2023 година Тексас имаше 2425 забелязвания на диви прасета, следвани от 1377 в Джорджия.

Петнадесет щата нямаха забелязвания на диви прасета тази година.

< h2> Подивите прасета разстройват локалните типове

Ареалът на животното се разшири от ден на ден на запад и север с течение на времето, като минимум 35 щата оповестяват за наличие на диви прасета. Щати като Калифорния, Хавай и Мичиган в този момент имат относително огромни популации от диви прасета.

Близо 300 локални растителни и скотски типа в Съединени американски щати бързо понижават заради дивите прасета и доста от типовете към този момент са на риск, съгласно Службата за здравна ревизия на животните и растенията.

Свинете също са носители на минимум 40 паразита, 30 бактериални и вирусни болести и могат да заразят хора, добитък и други животни с заболявания като бруцелоза и туберкулоза. < /p>

Управление на казуса с дивите прасета

В някои щати цялостното унищожаване на дивите прасета е крайната цел на природозащитниците.

Партньорството за унищожаване на дивите прасета в Мисури умъртви 9857 диви прасета свине през 2021 година, с което общият брой на убитите прасета от 2016 година насам доближи над 54 000.

Публичният лов е една от най-популярните тактики за намаляване на дивите прасета и се трансформира в нормална развлекателна активност. Но свинете постоянно се реалокират в отговор на натиска на лова. Ограждането и слагането на клопки могат да бъдат по-ефективни за намаляване на популациите на диви прасета, само че изискват повече поддръжка и вложения, съгласно Captain Experiences.

Инвазивни типове и изменение на климата: Перфектно съвпадане? Тези животни процъфтяват на фона на световното стопляне.

Диви прасета: Дори и при задаващото се развиване, дивите прасета евентуално ще останат тук в Джорджия

Сара Карнс от Спрингфийлд- News Leader способства за това отчитане.

Тази публикация в началото се появи в USA TODAY: Кои щати имат най-лошия проблем с дивите прасета?

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР