Какви са разходите на българите след великденските празници? Правилно ли

...
Какви са разходите на българите след великденските празници? Правилно ли
Коментари Харесай

Икономист: Притеснен съм за психическото състояние на политическата класа, има нещо шизофренично в това да освобождаваш хлебната индустрия от ДДС

Какви са разноските на българите след великденските празници? Правилно ли беше решението за слагането на таван на надценката на хляба? Какви са прогнозите за равнищата на инфлация в страната? Това разясниха икономистите Михаил Кръстев и Румен Гълъбинов в NOVA NEWS.

" Аз съм обезпокоен за психическото положение на политическата класа, защото има нещо шизофренично в това да освобождаваш хлебната промишленост от Данък добавена стойност, а по-късно да поставяш таван на цените на хляба. Не може по едно и също време и двете ", означи Михаил Кръстев.

По въпроса за инфлацията в страната Румен Гълъбинов посочи, че тя ще продължи да спада и след прекосяването ни в еврозоната. " Потреблението ще продължи да се усилва, ще порастват и приходите. България ще догони междинните равнища в Европейския съюз и ще стане член на еврозоната и на цялостния Шенген – това са задачите, които са сложени ", разясни икономистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР