Какви ли не сирена се нароиха, става все по-трудно да

...
Какви ли не сирена се нароиха, става все по-трудно да
Коментари Харесай

Котидж сирене: как се прави и за какво се ползва

Какви ли не сирена се нароиха, става все по-трудно да се ориентирате кое какво е и по какъв начин може да го употребявате в кулинарната

Котидж сиренето, което европейци и американци обожават, става все по-популярно и у нас.

Това е бяло кремообразно сирене със зърнеста конструкция. То е нискокалоричен млечен артикул, сходен на изварата. Смята се за прясно сирене – не минава през развой на зреене. В резултат на това има по-мек и гальовен усет спрямо отлежалите. Съдържа доста протеини и още потребни хранителни субстанции. Количеството на мазнини е друго, иманискомаслени и пълномаслени разновидности.

Котидж сирене се прави от топло мляко, към което се прибавя киселина (сок от лимон или оцет), с цел да го пресече

Когато киселинността на млякото се увеличи, казеинът се отделя. Получава се артикул,
сходен на извара, който се втвърдява. Той се прецежда от суроватката и се готви още, с цел да се дехидратира. След това се измива, с цел да се отстрани киселината, и се отцежда. Може да се овкуси с подправки и със сметана.

Котидж сиренето съдържа холин (витамин В4), цинк и мед. Въглехидратите са към 3%. Протеините са над 70% от калориите.

Този артикул се счита за доста потребен за костите с високото наличие на фосфор в композиция с калций. Фосфорът оказва помощ за поддържане на здравословни равнища на киселинност в организма и за изчистването на тялото от боклуци. Той е значим за силата.

Казеинът е 80% от наличието на протеини в котидж сиренето и се усвоява постепенно

Той е също толкоз ефикасен, колкото е суроватъчният протеин за създаване на мускулна маса.

Меко на усет и текстура, котидж сиренето е елементарно за включване в доста ястия. Може да го добавите в сместа за палачинки или гофрети като сурогат на млякото. За спомагателен протеин поръсете салатата си с котидж сирене. Смесете го с горски плодове, банани, праскови, мандарини или пъпеш за лека междинна закуска. Яжте котидж сирене с гранола и мед за вкусна и потребна закуска. Използвайте го като сурогат на заквасената сметана и на млякото в сосове.

Направете си сандвич, богат на протеини, като намажете върху препечени филийки котидж сирене и гарнирате с няколко резена зеленчуци по желание.

Добавете го в рецептите за мъфини, торти, сладки произведения или самун. Или го използвайте като сурогат на майонезата, на рикотата или на моцарелата в лазанята.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР