Каква е биографията на президента на Украйна Володимир Зеленски преди

...
Каква е биографията на президента на Украйна Володимир Зеленски преди
Коментари Харесай

Кой е Володимир Зеленски?


Каква е биографията на президента на Украйна Володимир Зеленски преди той да встъпи в служба?

Шестият президент на Украйна е първият главнокомандващ страната от еврейски генезис. Родителите му са евреи, а той е роден в Кривий Рих. Неговият татко е бил професор по компютърни науки, а неговата майка е била инженер.
Снимка: bTV

Малко прочут факт е, че 4 година от живота си прекарва в Монголия, където работи татко му. В родния му град в Украйна се среща със брачната половинка си Олена, двамата се срещат на 17-годишна възраст.

Сякаш предвещавайки бъдещето, през 2015 година Зеленски изиграва ролята на преподавател по история в сериала " Слуга на народа ". Учителят е определен от народа за президент на Украйна, откакто негов възпитаник записва скрито пламенната му тирада против корумпирания украински политически хайлайф и я разгласява в интернет.

Снимка: bTV


Сериалът има няколко сезона и гледан от към 20 милиона украински телевизионни фенове и цели 95 милиона фенове в „ YouTube “.

Зеленски е не просто артист в продукциите си, той е и продуцент, и сценарист. Става прочут с комедийните си шоу стратегии и групата си Студия " Квартал-95 ", с които осмиват украинските политици. През 2009 година с изключение на основната роля във кино лентата " Без обич в града " той написа и част от сюжета. Филмът е оприличаван на мъжката версия на " Сексът и града ".
Снимка: bTV


Зеленски става известен в интернет с едно изключително осъществяване на пиано. През 2016 година той пресъздава скеч от сериала " Слуга на народа ". Украинският президент обича спорта. Ходи постоянно на фитнес и е разпален танцьор. Уменията си демонстрира още през 2006 година в украинското издание на " Dancing Stars ".

Снимка: bTV


На 31 декември 2018 година, на прага на в новогодишно празнично послание, той афишира това по малкия екран. След няколко месеца той е повдигнат за претендент от партия, носеща името „ Слуга на народа “. Интересното е, че доста преди да го направи социологическо изследване в страната демонстрира настройките на хората, като той получава повече от 40% утвърждение измежду още 30 други претендента.

Снимка: bTV


В изявление за “Der Spiegel” той декларира, че е влезнал в политиката, с цел да възвърне доверието в политиците.

Зеленски води сполучлива, съвсем напълно виртуална президентска акция. Едно от обещанията му е, че той ще извършва функционалностите си единствено един мандат. На 22 април 2019 година той печели на балотажа със 73,2% от подадените гласове против Петро Порошенко.
Снимка: bTV


Той изиграва и роля в първия импийчмънт на някогашния американски президент Доналд Тръмп. Тръмп беше упрекнат, че е нарушил закона, като през 2019 година е оказал напън върху украинския водач да се снабди с компрометираща информация за политически противник за президентските избори през 2020 година

И макар, че украинският президент Володимир Зеленски идва на власт с обещания да почисти името на източноевропейската страна, " Документите Пандора " разкриват, че той и близкото му обграждане са се възползвали от мрежа от офшорни компании.
Снимка: bTV

Зеленски е и същинска звезда в обществените мрежи. Но макар, че съгласно западните разследващи сили той е номер 1 в листата на съветските военни да бъде премахнат, Зеленски и брачната половинка му избират да останат в Украйна.
Снимка: bTV

Това той го засвидетелства с многочислените видеообръщения, които насочва към народа си пред и в емблематични здания. Няколко от последните му речи събраха милиони споделяния по света. Само преди броени часове той разгласява ново видео в обществените мрежи, в което беседва с Илън Мъск. От обявата излиза наяве, че през идващия месец Украйна ще получи първата партида системи „ Starlink “ за градовете. Говорили са и за вероятни галактически планове и посещаване на Мъск в Украйна след края на войната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР