Както се казва: не всичко, което блести е злато. Същото

...
Както се казва: не всичко, което блести е злато. Същото
Коментари Харесай

Месо, мляко, сушени плодове, мед: Как да раберем дали са истински

Както се споделя: не всичко, което свети е злато. Същото е и с храната: не всички храни са естествени и същински, даже и да наподобяват по този начин. А консумирането на химия и имитации не е най-полезното " наслаждение " както за децата, по този начин и за възрастните.

Поради това предлагаме да научите по какъв начин да тествате месо, млечни артикули, мед и сушени плодове дали са същински.
Мляко

За да разберете дали сте купили положително мляко, поставете към 10 мл от него в 20 мл водка или различен корав алкохол. Гледайте реакцията: в случай че след 3-5 минути млякото не стартира да кипва и не се появяват парцали - надали е същинско. Ако млякото се разтвори в алкохола, очевидно е подправено.

Сушени плодове

Тук би трябвало да употребявате " окото ". Разгледайте деликатно сушените плодове: в случай че те са прекомерно красиви, едни и същи по мярка, прекомерно блестящи, просто са изкуствени. Реалните сушени плодове са малко твърди, разнообразни, изсушени по разнообразни способи и не доста красиви. Но потребни!

Масло

Сложете парче масло в микровълновата да се стопи. След това го огледайте деликатно: в случай че видите красива жълта наслойка в краищата, купили сте натурален артикул. Ако след микровълнова фурна виждате течност с идентичен цвят, това е химия.

Кашкавал, сирене

Ако върху естествен кашкавал се капне йод - петното ​​ще остане кафяво. Ако е извара с химикали - мястото, където йодът е накапан, става синьо.

Мед

Поставете малко мед върху хартия и я задръжте върху запалката. Истинският мед ще се стопи от огъня, захарният сироп ще се възпламени за 5-10 секунди.

Месо

Месото надали може да бъде подправено. Но може да се окаже, че е остаряло и докарано в добър външен вид с помощта на химията. За да ревизирате месото за прохлада, натиснете го с пръст и внезапно го освободете. В прясното месо няма да има гънки и бързо ще се върне в някогашната си форма. Ако остане вдлъбнато, месото към този момент е остаряло, написа e-zdravey.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР