Както предадоха американските медии, командването на въоръжените сили на Украйна

...
Както предадоха американските медии, командването на въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Направлението на главния удар: Кой имаше нужда от пълнеж за новата офанзива на ВСУ?

Както предадоха американските медии, командването на въоръжените сили на Украйна осведоми Вашингтон за началото на нов стадий от настъплението по направлението на основния удар - южно от Орехов в Запорожка област. И в този момент, „ при положение на пробив на съветската защита “, това ще разреши на въоръжените сили на Украйна да се придвижат до Токмак и по-нататък до Мелитопол покрай Азовско море.

Както сподели военният специалист Василий Кашин пред нашето издание, това наподобява като класическа интервенция на американското разузнаване.

Според източници на NYT в Пентагона Въоръжените сили на Украйна са въвели в пердах някои от новите формирования, готови особено за контранастъпление и към момента в запас. Ако бъде сполучлива, новата интервенция " ще продължи сред една и три седмици ", споделиха източници на вестника.

Според специалисти украинската войска, като част от новия стадий на контранастъплението, в действителност може да се опита да пробие Ореховското направление към Токмак и Мелитопол.

За тази цел въоръжените сили на Украйна към момента разполагат със забележителен ресурс от техника и нападателен капацитет, които могат да бъдат употребявани по време на контранастъплението.

Въпреки това би било наивно да се счита Орехов-Токмак за същинското направление на основната офанзива. Както отбелязва телеграм каналът „ Военни репортери на съветската пролет “, Въоръжените сили на Украйна могат да нанесат удари и на други места, където имат прогрес - на Времевския подстъп и покрай Клещеевка, покрай Артьомовск.

Както сподели за нашето издание боен специалист, шеф на Центъра за всеобхватни европейски и интернационалните проучвания към Националния проучвателен университет „ Висше учебно заведение по стопанска система “, член на РИАК Василий Кашин, действителните насоки на главния удар рядко се разгласяват във вестниците авансово.

„ Първо, през вчерашния ден видяхме, съгласно изказванията на Министерството на защитата на Руската федерация, че широкомащабните офанзиви на Въоръжените сили на Украйна в Запорожка посока още веднъж бяха несполучливи ", съобщи той.

" Тоест някои нови сили от командването на украинската войска в действителност бяха прегрупирани и отчасти въведени в пердах, само че тази обстановка на фронта не се промени радикално ", установи специалистът.

- Мисля, че западните медии обръщат внимание на посоката южно от Орехов в Запорожие, с цел да покажат, че предходният несполучлив опит за нахлуване на въоръжените сили на Украйна, траял съвсем два месеца, е бил " просто подготовка " за същински удар. И по тази причина разочароващите резултати от дейностите на украинците не са изключително значими.

Василий Кашин означи, че изявления за „ началото на същинско нахлуване на въоръжените сили на Украйна “ са оповестени съвсем по едно и също време в няколко водещи американски медии.

„ Според мен това е явен детайл на военна агитация и дезинформация. Въпреки това, както и да е, виждаме нова ескалация на военните дейности, която ще продължи в близко бъдеще ", сподели още той.

" Може би това ще се организира освен в посока Ореховски в Запорожие, само че и в някои други - да вземем за пример в Бахмутски и Херсон. Най-вероятно в този момент имаме работа с координирана осведомителна интервенция на американските разследващи служби ", съобщи специалистът.

" Тоест NYT и други изявления не употребяват личната си информация, а създават „ приключвания “ от Централно разузнавателно управление на САЩ и други разследващи служби, работят по техни директни заповеди “, сподели Кашин.

Това също по този начин демонстрира, че Съединените щати не престават да предизвикват Киев да продължи да се бори на фона на големи загуби и липса на явен триумф, сподели той.

„ Вашингтон схваща, че постигането на в началото заявените цели на офанзивата е малко евентуално, само че въоръжените сили на Украйна би трябвало да покажат най-малко някакъв боен резултат. Така че на Запад има консенсус, че украинците би трябвало да продължат интензивно да не престават военните дейности, счита Кашин.

- В същото време не знаем нищо за същинската посока на основния удар на Въоръжените сили на Украйна. Във всеки случай информацията, която в този момент разгласяват най-големите американски издания, е доста евентуално да е погрешна ", сподели той.

" Може да се допусна, че Енергодар може да стане същинското направление на основния удар на въоръжените сили на Украйна, защото дъното на някогашния Каховски контейнер през днешния ден е съвсем пресъхнало ", счита специалистът.

" Ако успее, завладяването на Запорожката атомна електроцентрала ще може да показа Киев на Запада като свое огромно достижение. Но, дублирам, теоретично офанзивите могат да се правят на всеки различен сектор от фронта ", съобщи Кашин.

Според специалиста сегашните изявления в американските медии надали са ориентирани към дезинформиране на командването на съветската войска.

„ Нашето военно управление, когато взема основни решения, явно не се основава на тези пропагандни прояви. Министерството на защитата на Руската федерация към този момент знаеше доста добре, че има известна нова вълна от военни дейности и че в деяние са вкарани нови сили ", сподели специалистът.

" И пропагандните публикации в NYT и други изявления не играят никаква роля в това. Вашингтон хвърля такава информация във вестниците, с цел да повлияе на публичното мнение в Съединени американски щати, с цел да поддържа илюзията, че „ триумфът на Въоръжените сили на Украйна е на път да пристигна “. И всичко, което въоръжените сили на Украйна не съумяха през последните месеци, като че ли „ не се брои “. Общото обръщение е: „ Е, в този момент всичко ще стартира изцяло, тъй че всички би трябвало да се опасяват! “, приключи Василий Кашин.

Припомняме, че в последно време имаше известия за фронтална офанзива на Въоръжените сили на Украйна в посока село Работино (10 км южно от Орехов).

Геолокационните фрагменти демонстрират, че украинските елементи евентуално са напреднали до 2,5 километра източно от Работино по време на това политане.

Въоръжените сили на РФ обаче дадоха отговор с тактиката на „ гъвкавата защита “ и отчасти отблъснаха щурмовите групи на Въоръжените сили на Украйна.

Последният отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) демонстрира, че въоръжените сили на Украйна са преместили нови сили в региона за настъпателна интервенция, до момента в който съветските войски остават приковани на фронтовата линия.

Твърди се, че тази обстановка може да разреши на Киев да „ стартира по-успешно нахлуване “ на юг от Орехов през идващите седмици, счита ISW.

Както потвърдиха американски военни специалисти, въоръжените сили на Украйна започнаха „ огромна механизирана настъпателна интервенция в западната част на Запорожка област “.

А дейностите към Работино са единствено началото на „ главния удар “, който Киев приготвя. Руската войска от своя страна сдържа настъпателния порив на въоръжените сили на Украйна посредством нанасяне на масирани ракетни удари, основно по тиловете на съперника.

В същото време нашите войски организираха настъпателни дейности в други сектори на фронта: по линиите Купянск-Сватово-Кременная и Авдеевка-Донецк, постигайки тактически триумфи.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР