Какъв е смисълът да се гордеем с Левски и Ботев,

...
Какъв е смисълът да се гордеем с Левски и Ботев,
Коментари Харесай

Какъв е смисълът да се гордеем с Левски и Ботев, когато сме мишки?

„ Какъв е смисълът да се гордеем с Левски и Ботев, когато сме мишки? Какъв е смисълът на величавото минало, в случай че бъдещето е убито? Какъв е смисълът да се гордеем какво са създали предците ни, в случай че нямаме силите даже да запазим направеното, в случай че не и да го доизграждаме? “ Този ядосан пост разгласява във фейсбук някогашният народен представител от “ Възраждане “, Елена Гунчева-Гривова.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Какъв е смисълът на величавото минало, в случай че бъдещето е убито? Какъв е смисълът да се гордеем какво са създали предците ни, в случай че нямаме силите даже да запазим направеното, в случай че не и да го доизграждаме? Какъв е смисълът да се гордеем с Левски и Ботев, когато сме мишки? Какъв е смисълът да се гордеем с българския език и българското, като даже в обществените мрежи си изписваме имената с непозната писменост? Какъв е смисълът да се гордеем с величавите победи в предишното, като през днешния ден всички ни се подиграват на малодушието?

Днес, тук и в този момент е значимо какво вършим за България. Един ден ще си отидем от този свят. Какво ще сме оставили на децата си? Родина, в която няма българи, а непознати нации с непозната религия? Отровена земя? Пустиня? Територия, която към този момент не е на българите? Или ще сме ги оставили без Родина, поради нашето безволие и нелепост?

Когато си отидем от този свят, по какъв начин бихме погледнали в очите Левски и Ботев, в случай че ни попитат: „ Какво направихте за България? Ние си дадохме живота, вие какво направихте? “. Когато отидем при предците си, какво ще кажем на хората, клани, бесени, убити, проляли кръвта си, с цел да я има България? Ще се оправдаваме, че ни е било боязън да не си загубим работата? Ще се оправдаваме, че ни е било боязън? Че ни е мързяло? Че не ни е било значимо да запазим земята, напоена с българска кръв?

Престанете с вторачването в предишното и успокоението какъв брой велики сме били! Днес избираме – герои или мишки. И историята ще ни помни с нашия избор през днешния ден!

Елена Гунчева-Гривова

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР