Как реагирате на проблемите в живота? Дали с всеки нов

...
Как реагирате на проблемите в живота? Дали с всеки нов
Коментари Харесай

И тогава баба рече: Морков, яйце или кафе... Кое избираш?

Как реагирате на проблемите в живота? Дали с всеки нов проблем ставате по-огорчени, или просто не допускате злополуката да ви унищожи духа?

Една вдъхновяваща история ще ви покаже по какъв начин би трябвало да се справите с всички трудности, които животът ви слага на пътя.

Една млада жена отишла при баба си и ѝ разказала за своя живот и за това какъв брой ѝ е мъчно. Съпругът ѝ изневерил и била доста разочарована. Не знаела по какъв начин ще преодолее това и желала да се откаже от всичко. Била изтощена от борби.

Струвало ѝ се, че в живота ѝ, незабавно откакто реши някакъв проблем, се появява нов. Баба ѝ я отвела в кухнята. Взела три съда с вода и ги поставила на печката. Взела три съда с вода и ги поставила на печката.

В първия поставила моркови, във втория яйца, а в третия смляно кафе.

Оставила ги на печката, до момента в който не заврели. След двадесет минути изключила печката.

Изсипала морковите, яйцата и кафето от съдовете и сервирала. Обърнала се към внучка си и попитала: " Какво виждаш? ". " Моркови, яйца и кафе ", дала отговор внучката.

Тогава баба й споделила да допре моркова. Внучката го направила и отвърнала, че е мек.

Бабата поискала да вземе яйцето и да го счупи. Когато внучката отделила черупката, извадила твърдо свареното яйце.

В последна сметка бабата поискала да изпие глътка кафе. Внучката се усмихнала, когато усетила неговия богат мирис.

Тогава внучката я попитала: " Какво значи всичко това? "

Баба й обяснила, че всяко от тези неща е било изправено пред едно и също " злополучие " - вряща вода. Но всяко от тях е реагирало друго.

Морковът във водата влезнал корав и " неотстъпчив ", а откакто бил подложен на врялата вода, омекнал и станал слаб.

Яйцето било нежно, неговата тънка черупка била отбрана на течната сърцевина, само че след престоя си в врялата вода, станало твърдо.

Въпреки това с кафето се случило нещо неповторимо.

Точно по време на готвенето то трансформирало водата. " Какво си ти? Когато казусът почука на твоята врата, по какъв начин реагираш? Дали си морков, яйце или кафе? ", попитала бабата внучката.

Помислете за това. Какво сте вие?

Като морков, който видимо е мощен, само че се сблъсквате с болката и ставате меки и губите своята мощ?

Като яйцето, което се трансформира поради топлината? Дали след някакъв проблем ставате груби и безпомощни? Отвън изглеждате твърди, само че от вътрешната страна сте огорчени и имате твърдо сърце?

Или сте като кафето? Кафето трансформирало водата, която му донесла болежка. Когато водата стане гореща, кафето изпуска аромат и усет.

Ако сте като кафето, когато нещата ще станат най-лоши, вие ставате по-добри и променяте обстановката към себе си. Когато болката е най-тежка и казусът е най-лош, дали се издигате на ново равнище?

Щастливите хора не значи, че са имали най-хубавото от всичко, те просто са създали най-хубавото от всичко, което им е било обещано. Блестящото бъдеще постоянно се базира на забравеното минало и не можете да отидете напред в живота, в случай че зад себе си не оставите всички неуспехи и болки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР