Как мислите, възможно ли е 3000 души да ...изчезнат безследно

...
Как мислите, възможно ли е 3000 души да ...изчезнат безследно
Коментари Харесай

Мистерията с едновременното изчезване на 3000 мъже през 1937 година

Как мислите, допустимо ли е 3000 души да...изчезнат безследно по едно и също време ? Вярвате или не, само че мистерията с китайския батальон от 1937 година към момента поражда въпросителни, въпреки от този момент да е минал съвсем век.
 Китайски бойци
Историята наблюдава ожесточената война в Китай в края на 1937 година. Японците таман са нахлули и опустошават всичко по пътя си, а локалните се пробват да отговорят с обезверена опозиция. Една от борбите е по продължение на река Яндзъ, наоколо до Нянкин, най-големия град в провинция Дзянсу.

Там полковник Ли Фу Сиен взема решение да употребява група от 3000 мощни, здрави мъже, с цел да се впусне против врага. Той дава заповедите си и се връща в щаба. На идващия ден, мистерията стартира още призори. Никой не съумява да се свърже с бойците на фронтовата линия. Може би част от тях са починали, други са взети в плен през нощта?
 Китайски бойци
След първичното следствие обаче, се оказва, че никой нито е чул, нито видял нещо . Нито една от другите позиции на войските наоколо до линията, която се е очаквало отрядът от 3000 индивида да нападна, не е чул звуци от борба. Дори и да са дезертирали, би следвало най-малко да ги видят да минават около тях. Постовете обаче са там - с към момента горящите огньове, неизстреляните снаряди и артилерия. Хора обаче липсват.

Няколко дни по-късно Нанкин пада под японския натиск, а след години в Китай се възцарява мир. Но в отчетите на японската войска по този начин и не се загатва за нахлуване, плен или каквото и да е, случило се с батальона.

Така изгубването на 3000 млади мъже се трансформира в една от огромните международни мистерии . И загадката остава неразкрита. А мнозина имат вяра и в теориите за изгубване в червеева дупка или похищение от извънземни . Дали и ще вярвате ли в това, е право на персонален избор за всеки от нас. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР