Как ли французойките поддържат добрата си форма, когато са заобиколени

...
Как ли французойките поддържат добрата си форма, когато са заобиколени
Коментари Харесай

Парижки тарталети

Как ли французойките поддържат положителната си форма, когато са заобиколени от такива изкушения

Необходими Продукти

за тестото


● яйца - 3 бр.
● масло - 250 г
● пудра захар - 250 г
● бакпулвер - 1 бр.
● ванилова захар - 1 бр.
● сол - щипка
● брашно - 350 г
● крем оле - 1 пакет

за плодовото сърчице


● конфитюр - 200 г ягоди
● вода - 100 мл
● желатин - 1 отново.

за шоколадовото сърчице


● шоколад - 200 г
● масло - 70 г

Начин на подготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта до бухнал крем. Добавете мекото масло, ваниловата захар и смесените авансово сол, бакпулвер и пресято брашно, разбъркайте до хомогенна примес.

Сипете сместа върху лист хартия за печене, върху нея поставете втори лист и разточете благодарение на точилка кора с дебелина 1 см. Поставете по този начин с хартията в ледник, до момента в който стегне тестото. Изрежете тестото с диск на кръгчета колкото диаметъра на формите на тава за мъфини, там ще ги печете. Поставете кръгчетата в формите и печете в авансово нагрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Извадете готовата основа за вашите тарталети и оставете да се охладят.

За плодовите сърчица поставете желатина във водата и откакто набъбне, разтворете на водна баня. Прибавете го при конфитюра при непрестанно бъркане. Разстелете сместа върху хартия за печене, заравнете и оставете да стегне. С формичка за курабийки изрежете сърчица.

За шоколадовите сърчица смесете начупения шоколад и маслото и разтопете на водна баня. Разстелете сместа върху хартия за печене, заравнете и откакто постегне изрежете сърчицата.

Сглобете тарталетите, като върху основата поставите част от крема подготвен по напътствията на опаковката и декорирате със плодово и шоколадово сърчица.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР