Как едно видео в TikTok придоби световна популярност и предизвика

...
Как едно видео в TikTok придоби световна популярност и предизвика
Коментари Харесай

Мъж или мечка: това е въпросът?

Как едно видео в TikTok закупи международна известност и провокира полемика за дамите и тяхната сигурност?
, гледано от милиони в обществената мрежа TikTok изненадващо сътвори спор, който видимо е занимателен, само че в действителност подсказва по какъв начин и за какво дамите сме стигнали до тук, че избираме среща с диви животни пред тази с човек.

Става въпрос за следното: интервюиращият в късото клипче пита осем дами на улицата какво избират да срещнат, в случай че се окажат сами в гората: мъж или мечка.

Отговорите са в действителност занимателни, само че и провокиращи необикновен тип сензитивност към насилието над дами и претърпяните истории или чутите такива от близки приятелки.
Това видео провокира спор доста оттатък мечките
Той се разпростря из виртуалните стени на Х, фейсбук, Инстаграм и включи милиони дами от разнообразни точки по света с техните персонални размишления по тематиката.

Въпреки че няма по какъв начин да има единомислещ отговор, огромен брой дами в TikTok, Instagram и X ясно демонстрираха, че биха предпочели мечката. Това провокира яд измежду някои мъже - насмешки, че дамите въобще не си дават сметка какво значат тези " налудничави " отговори и че постоянно просто са подготвени да заемат позицията на жертва.

Макар да има мъже, които задават и въпроса: " Ако си показва какво бих желал да срещне щерка ми, в случай че е сама в гората - мечка или мъж, бих наклонил повече към мечка ".
Това е признак, който е оттатък мечките.
Но е добър маркер в какво са се трансформирали функциите на половете сред хората.

Ако погледнем чистата статистика, дамите ненапълно имат право.

Атаките на мечки над хора в света са към 40 на година в международен мащаб.

Същата статистика, приложена в връзките мъже/ дами е, че всяка трета жена в света е жертва на принуждение от мъже. Разбира се, би трябвало да знаем, че не всяка мечка в гората ще нападне човек, постоянно това се случва, в случай че тя бъде провокирана. Същото важи и за хората: не всеки човек би насилвал.

Въпреки това, множеството дами наподобява биха се доверили на инстинкта на дивото животно, в сравнение с опциите, които би могъл да измисли мъж.

Жена от Инстаграм написа, че мечката няма да снима по какъв начин те атакува и се гаври с теб на клипче с телефона си. Тя също по този начин не може да работи унизително и обидно, оттатък нейните скотски правила.

Жените наподобява избират инстикта на дивото, което не може да докара до нещо оттатък тези граници. Хората, обаче, фактически, наподобява по-рядко познаваме граници, а разсъдъкът ни може да стигне до надалеч по-жестоки и садистични пътешествия от тези на дивите животни в гората.

Друга жена от обществените мрежи споделя, че " мечката не може да се гаври с теб и да те изнасили ".

Трябва да признаем фактът, че уви, фактически, в живия живот мечки атакуват хора доста по рядко в сравнение с мъже атакуват дами.

Ако дамите могат да бъдат изложени на диви мечки единствено в гората и то при избрани условия, то те са изложени на комплексираните си мъже, любовници и гаджета по 24 часа в денонощието измежду четири стени.
Мъже в отбранителна позиция
Когато се стигне до случай, в който тематиката за насилието над дами и сексизма е известна в обществените мрежи, болшинството мъже заемат позиция, че надали не се прекалява и че се прави от мухата слон. Изглежда, че доста мъже избират случаите на принуждение над дами и млади девойки да бъдат покривани и да не се приказва за тях.

Някои даже започнаха да пишат с хаштаг #NotAllMen, като че ли диалога за казуса с омразата и насилието на основа пол е нещо, което не съществува и по-добре да не се дискутира, тъй като мъжете не трябва да се усещат отговорни за нещо, за което не са.

Не всички мъже са насилници, само че всички мъже, които нямат проблеми със своето " мъжкарство ", би трябвало безусловно да се солидаризират с идеята, че дискриминирането на база пол съществува и с нея би трябвало да се борим.

И фактът, че всяка трета жена в света е обект на принуждение са обстоятелства на Световната здравна организация (WHO).

Много мъже съумяват да се движат в своето всекидневие без да се тормозят, че ще бъдат нападнати или изнасилени, могат да се разхождат сами късно през нощта, без да вземат никакви защитни ограничения или даже да не им минават през мозъка сходни мисли и не усещат напрежение, в случай че чуят стъпки зад себе си в тъмния подлез няма никой.

Този вид настоящи полемики и диспути сред занимателното и прекомерно сериозното са опция за мъжете да схванат същинските страхове на дамите и да бъдат част от решението, а не от казуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР