КАЕ установява плагиатство в три научни труда, представени от Цветкова

...
КАЕ установява плагиатство в три научни труда, представени от Цветкова
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС прикрива плагиат – приятелка на негова интимна тръпка (ДОКУМЕНТ)

КАЕ открива плагиатство в три научни труда, показани от Цветкова при кандидатстването ѝ за академична служба „ професор “ по професионално направление 3.8. Икономика:

„ Специфични особености на ръководството на личния състав в транспортното дружество “, ИК – УНСС, 2016 г.;

„ Анализ на градския пътнически превоз на София и насоки за неговото развиване “, ИК – УНСС, 2016 г.;

„ Социална успеваемост и качество на градския пътнически превоз “, ИК – УНСС, 2016 година

„ В своето мнение проф. Х. П. стига до извода, че е налице плагиатство и в трите труда на С. Ц. – над 20% в първата монография, към 50% във втората и не по-малко от 50% в третата, както и неточно преписване на 7 таблици с изменени години и изводите към тях, което би могло да докара до илюзия при потреблението им за научно-изследователска и стопанска активност. Заключението на арбитъра е, „ че на доцент С. Ц. не би следвало да се присъди академичната служба „ професор “ и е оправдано да се потърси отговорност за грубото нарушение на академичната нравственос и нормативни разпореждания “, написа в отчета.

„ На съображение сегашния отчет предлагаме на министъра на образованието и науката да запознае управлението на Университета за национално и международно стопанство с резултата от осъществената инспекция.

Ректорът следва да упражни плануваните в член 35 от ЗРАСРБ пълномощия за лишаване на добитата научна степен и освобождение от академична служба в едномесечен период от уведомяването си за акта за определяне на плагиатство или неистинност на показаните научни данни в научните писания, както и да уведоми Министерството на образованието и науката за подхванатите дейности “, показват от КАЕ.

Срокът за осъществяване е до 25 април 2024 година, поради че самият отчет е от 25 март. Към 23 април, обаче, ректорът проф. Димитър Димитров не е отстранил уличената в плагиатство професорка. Защо? Трябва да се има поради, че по този метод ректорът рискува личното си уволняване: съгласно чл.35, ал.4 от ЗРАСРБ, в случай че той не в профил плагиата, следва министърът на образованието да в профил ректора (заради така наречен обвързана компетентност).

Дали тъй като въпросната Цветкова се оказва близка на гл. ас. доктор Екатерина Богомилова от Катедра „ Национална и районна сигурност “ към УНСС (същата катедра, от която произлиза и ректора) – за която има податки, че е интимно близка до проф. Димитров?

В приложения скрийншот от фейсбук профила на Богомилова се вижда, че тя е показала Светла Цветкова като един от най-близките си хора в УНСС („ моите обичани сътрудници и леличка “). Нещо повече, обичаната ѝ „ леличка “ евентуално е точно Цветкова, поради по-младата възраст на останалите посочени.

Професорката-преписвачка даже се напъвала да става народен представител като лидер на листата на партия „ Морал, разпоредителност, родолюбие ” (МИР)…

Това е следващ случай в общественото пространство, който демонстрира, че непотизмът в УНСС е пуснал здрави корени. Хора, доближени на мастития ректор Димитров и неговата „ свита “, биват редовно прикривани. За малко над 4 години ръководство актуалният ректор на УНСС съумя да сътвори повече обществени кавги, в сравнение с предшествениците му Стати Стаев и Борислав Борисов за по 2 мандата всеки.

И да направи университета обект на комбинация от всеобщо отвращение и насмешки. А също и да изгуби уважението освен на обществото, само че и на сътрудниците си ректори, които избраха различен да поеме Съвета на ректорите, в който Димитров изгуби всичките си позиции.

Припомняме, че от няколко години в публичното пространство е прочут и фактът, че в МОН има подадени сигнали за плагиатство против проф. Димитър Димитров. Които, неизвестно за какво, още не са прегледани. Докога ли?

Очаквайте величествен скандал – документи, от които е видно, че самият ректор на УНСС проф. Димитър Димитров е ПЛАГИАТ! Ще му лишават ли купата и длъжността?

Източник: narod.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР