Кадрите, заснети преди срещата във вторник, показват как Путин се

...
Кадрите, заснети преди срещата във вторник, показват как Путин се
Коментари Харесай

Ердоган накара Путин да изсърба собствената си попара в Техеран /видео/

Кадрите, снимани преди срещата във вторник, демонстрират по какъв начин Путин се върти от крайник на крайник, прави физиономии пред камерите в продължение на съвсем 60 секунди - дълго за визиите на дипломацията и телевизионния ефир време.

Това беше чужд терен за съветския водач, който си сътвори известност, че кара останалите му сътрудници от политическата сцена да чакат преднамерено, (понякога и часове) при плануваните договаряния.

Някои спекулираха, че това може да е компенсация за среща през 2020 година в Москва, когато Ердоган чака толкоз дълго, с цел да влезе в заседателната зала, че да седне. Турските медии оповестиха по това време, че Ердоган и неговият антураж са останали унизени, откакто са били принудени да чакат извън в преддверие в фрагменти, необятно публикувани от съветски новинарски издания.

Репортерите уловиха момента, в който Путин влезе в стаята във вторник с упованието Ердоган бързо да последва образеца му. Вместо това обаче, главата на Кремъл остана да стои измежду неловкия тон от щракащите фотографи.

Някои спекулират, че закъснението на Путин при срещи с интернационалните водачи е калибрирана психическа офанзива. Тя датира още от ранните години на неговото президентство. Путин закъсня с 14 минути за кралицата през 2003 година, а година по-рано накара родителите на деца, починали в самолетна злополука, да чакат на гробище два часа.

Путин се появи с час забавяне на срещата си с папа Франциск във Ватикана през юни 2015 година През 2018 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше принуден да чака 45 минути преди плануваната среща на върха в Хелзинки с съветския президент. Ангела Меркел е била оставена да чака четири часа и 15 минути за среща с Путин през 2014 година, до момента в който Виктор Янукович, когато беше украински президент, един път чака четири часа, преди да седне на една маса с съветския водач.

Ердоган управлява напъните за ходатайство в опита да се отблокират тоновете украинско зърно, което чака да напусне пристанищата. Турция, която е държава-членка на НАТО, носи специфична отговорност според конвенцията от Монтрьо от 1936 година за морския трафик, влизащ в Черно море. Предложението на Анкара е Русия да разреши на украинските кораби със зърно да изоставен Одеса по избрани направления, стига да бъдат направени инспекции дали корабите не носят оръжие.

Въпреки че Путин похвали турския водач за посредничеството в договарянията, като сподели, че е реализиран прочут прогрес, той беше по-малко впечатлен от упоритостите на Ердоган да построи буферна зона на юг от турско-сирийската граница. Ердоган твърди, че буферната зона ще защищити Турция от офанзивите на сирийските кюрди и твърди, че " не е допустимо да се чака Турция да седи безучастна и настрани от този проблем “.

Erdogan gives Putin a little taste of his own medicine
— Alec Luhn (@ASLuhn)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР