кадри Нова твДа забраниш на партньора си да се вижда

...
кадри Нова твДа забраниш на партньора си да се вижда
Коментари Харесай

Психотерапевт: Голяма грешка е съпругите да влизат в открит конфликт с балканските си свекърви и да обиждат

кадри Нова тв

Да забраниш на колегата си да се вижда с прител, който ти не харесваш, е доста огромна неточност. Защото тогава отсрещния гго приема доста персонално. Особено мъжете го одобряват като удар към тяхната преценка и самокритика. И когато те желаят да се оплачат от този другар, те не смеят да го създадат, тъй като егото е прекомерно наранено. 

Това разяснява пред Нова тв психотерапевтът Димитрина Митрева. 

Но когато си приказваме за околните, най-голямата тематика е майката. Тя е може би най-противоречивата и най-значимата персона в едно семейство. В моята процедура най-големият проблем, който срещам с околните на сътрудниците, е точно майката. Обикновено мъжете имат проблем с тяхната майка, само че те не го припознават като подобен. Това става и проблем на тяхната партньорка, уточни тя.

Мъжете имат проблем със своята майка, тъй като те не са съумели да се разделят с нея по един здравословен метод. Майки, които са прекомерно критикуващи, прекомерно изискващи, прекомерно навлизащи в персоналното пространство, които се бъркат прекалено много - това е вид балканска майка. Това е доста присъщ облик за нашите географски ширини. Това са майки, които на подсъзнателно равнище са станали сътрудници със своите синове и оттова идва конфликта, разяснява тя.

Това е проблем, който е годен и за двете страни. Много постоянно се постанова да споделям на пораснали синове на по 30-40 години, че би трябвало да пуснат майка си. Но може и да е противоположното - майката да не пуска сина си, даже когато имат жена и дете. Трудно е да се изясни такова нещо на една майка. За тези дами е доста мъчно. Но е значимо да се знае, че с такава майка в никакъв случай не трябва да се влиза в открит спор, тъй като такива фамилии не оцеляват, изясни психотерапевтът. 

Жената би трябвало да съобщи какво не й харесва в държанието на свекървата, само че не е добре да влиза в спор, в който я наскърбява или слага мъжа си в обстановка на избор на страна. Това е изгубена идея. Трябва да работят малко по женски, да приказват умерено, само че не трябва да се наскърбява и да се раздават квалификации. Такива майки постоянно влизат в ролята на жертва, постоянно се разболяват, уточни тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР