кадри bTVНаучи ли изобилието на готварски предавания и състезания българите

...
кадри bTVНаучи ли изобилието на готварски предавания и състезания българите
Коментари Харесай

Снобски сарми по БТВ: Таралежков ги готви като в Бангладеш, Дочев имал „детска травма“ от тях

кадри bTV

Научи ли изобилието на готварски излъчвания и надпревари българите и българките да готвят по-добре? Трудно е да се каже. Едно обаче е ясно – от време на време претенцията в кулинарията и храненето минава всевъзможни граници на естественото. Пример за това даде предаването „ Преди обед “ по bTV в сряда.

В него се появи членът на журито в „ Мастършеф “ началник Александър Таралежков дружно със свои възпитаници, които назова „ студенти “. Може да прозвучи като подбив, само че не е – той им преподавал доктрина на сармите и долмите. Освен научен метод към това ядене, в курса му несъмнено има и процедура, само че нея феновете не видяха.



Шеф Таралежков не на смешка желае да трансформира сармата и долмата в съвременна кулинарна, видя Vihrogon.bg.

Той изясни, че ще покаже на учениците си най-малко 7 разнообразни техники за пълнене и завиване.

Спецът от „ Мастършеф “ акцентира, че през зимата би трябвало да се пълнят изсушени чушки, патладжани и така нататък

Плънката в турската традиция е с ориз или булгур, само че с цел да са по-българско ястието, Таралежков избира да е с фасул.


Спецът от „ Мастършеф “ развива универсални теории за ястието
Знаменитият готвач описа, че най-екзотичните долми се вършат в Бангладеш, където плънката е със скариди и се поставя в нещо приблизително сред тиквичка и краставица, като се вари в кокосово мляко. Оригиналната рецепта били пренесена от арменци, които преди време се заселили там, като последователно е приспособена към локалните артикули. „ В сармите и долмите има универсални правила “, съобщи „ теоретикът “ им началник Таралежков.



Снобският миг в другояче забавната тематика внесе екипът на bTV. Първо репортерката, която интервюираше Таралежков съобщи, че не знае какво е долма, което единствено сподели ниската ѝ кулинарна просвета.

После обаче водещият Петър Дочев надмина всичко, като се изповяда пред Деси Стоянова, че имал „ детска контузия “ от сарми и не ги ядял. Актьорът не влезе в детайлности, само че съобщи, че ще се подложи на терапия.



Дочев щял да отиде до Кент, където началник Таралежков да му сготви неговите „ фюжън “ сарми и долми. Едва тогава щял да направи прехода към обичайните на майка си и баба си. Деси Стоянова разяснява единствено, че това е много заобиколен път, въпреки че очевидно беше сюрпризирана от това, че една толкоз елементарна храна може да е травматична за сътрудника ѝ.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР