Кадър Никол Пашинян, ФБ, архивПредседателят на арменския парламент Арарат Мирзоян

...
Кадър Никол Пашинян, ФБ, архивПредседателят на арменския парламент Арарат Мирзоян
Коментари Харесай

Бунтове в Армения след капитулацията пред Азербайджан. Пребиха председателя на парламента

Кадър Никол Пашинян, ФБ, списък

Председателят на арменския парламент Арарат Мирзоян пострада от ръцете на участниците в безредиците във вторник вечерта в центъра на Ереван. Премиерът на републиката Никол Пашинян заяви това във Фейсбук.

" Някаква сган е пребила Арарат Мирзоян. Сега него го оперират, нищо не заплашва живота му ", сподели ръководителят на държавното управление.

Действията в Eреван бяха провокирани от подписаното през вчерашния ден заявление сред съветския президент Владимир Путин, азербайджанският водач Илхам Алиев и арменският министър председател Никол Пашинян. То афишира цялостното преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах. По-специално съветският водач съобщи, че азербайджанската и арменската страни ще останат на заетите си позиции, а в района ще бъдат ситуирани миротворци от Руската федерация. Освен това Баку и Ереван би трябвало да обменят пандизчии и тела на мъртвите, написа Днес.бг.


Скъпи сънародници, сестри и братя. Аз персонално взех доста тежко решение за мен и всички нас.

Ето какво написа още Пашинян

" Подписах изказване за прекратяването на Карабахската война с съветски и азербайджански президенти от 01.00 часа. Текстът на към този момент оповестено изказване е необикновено мъчителен за мен и народа ни.

Взех това решение вследствие на изчерпателен разбор на военната обстановка и оценка на хората, които имат най-хубавото владеене на обстановката. Също въз основа на убеждението, че това е най-хубавото решение в създалата се обстановка. Ще напиша известие за това през идващите дни.

Не е победа, само че няма проваляне, до момента в който не опознаеш себе си. Никога няма да познаем себе си и това би трябвало да бъде началото на нашето национално единение, ера на прераждането.

Трябва да проучваме годините си на самостоятелност, с цел да планираме бъдещето си и да не повтаряме грешките от предишното.

Коленича пред всички наши жертви. Прекланям се пред всички наши бойци, убийци, генерали, доброволци, които опазиха и опазиха родината си с живота си. Те избавиха Artsakh от своите персони.

Борихме се до края. И ние ще спечелим. Artsakh стои.

Да живее Армения. Да живее Artsakh "

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР