Журналистът от Бърд Атанас Чобанов обяви във ефира на Евроком,

...
Журналистът от Бърд Атанас Чобанов обяви във ефира на Евроком,
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Срещата на Пеевски с посланиците е срамна, а обяснението - лицемерно

Журналистът от „ Бърд Атанас Чобанов разгласи във ефира на " Евроком ", че приключва присъединяване си в планове с европейско финансиране поради срещата на Делян Пеевски с посланиците на страни от Европейски Съюз.

Възмутително е това, което се случи. По този метод протестираме. Ще върнем парите, които са ни дадени, защото считаме, че Европа изпраща сигнал посредством посланиците. Не сме залети от европейски пари, само че взехме решение да маркираме нашият митинг по този метод. Смятаме, че не е редно ние да легитимираме европейските институции като използваме техни пари, аргументира позицията си журналистът.

Според него обяснението, обещано за тази среща е двуличие.

От една страна имаме публични политики, които са да се борим с корупцията и да има повече бистрота, а въпреки това имаме действителната политика - превзета страна от висши корупционери (…) Посланието е лицемерно и доста срамно. “

По думите му в Брюксел има недоволство към тази среща, която не е била глобена на най-високо равнище. По-скоро става дума за някаква местна самоинициатива. Във всички случаи сигналът е доста неприятен, акцентира Чобанов.

" Финансирането на журналистически следствия от парите на европейски данъкоплатци е мизерно. Дават се 15 000 евро за екип от няколко публицисти от няколко страни. Те получават по-малко от една чистачка. За да разпределят няколко милиона финансират одити за 500 000 евро за това по какъв начин са изразходвани парите. Това също е знак, че Европа не може да реагира съответно против корупцията ", показа още разочарованието си Атанас Чобанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР