Жоао Фосека има репутацията на един от най-обещаващите млади таланти

...
Жоао Фосека има репутацията на един от най-обещаващите млади таланти
Коментари Харесай

Нова звезда на тениснебосклона: 17-годишният Фонсека повали 3-кратен ATP шампион в Букурещ!

Жоао Фосека има репутацията на един от най-обещаващите млади гении на своето потомство. Надеждите на 17-годишния бразилец да наследи Густаво Куеортен като огромната звезда на бразилския тенис са огромни, а високите упованията надалеч не са неоснователни. Само преди няколко месеца бразилецът стана младежки първенец на US Оупън, а при започване на тази година направи своя дебют в ATP тура. Въпреки скромния си опит измежду най-хубавите, той може да се похвали с победа над представител на топ 40, в лицето на Артур Фис, която реализира на ATP 500 шампионата в Рио и след това доближи до 1/4-финалите.

Това впери погледите в младежа и неслучайно организторите в Букурещ му предоставиха " уайлд кард " за присъединяване на ATP 250 надпреварата в румънската столица. Фонсека пък се отблагодари по най-зрелищния вероятен метод и съумя да " вземе скалпа " на още един първокласен тенисист, а точно на шестия в схемата, Лоренцо Сонего, с резултат 7:6(5), 7:5 в ATP-250. Така в идващия кръг той ще срещне Мариано Навоне, който го спря по пътя към финалната четворка в Рио.

Срещата стартира с мощни отигравания от двете страни, но с течение на времето младежът стартира да демонстрира съмнения в играта си, допускайки един куп неточности. Опитният Сонего добре се възползва от рецесията на съперника си и със доста по-чиста игра съумя да поведе с пробив. След 4:1 обаче функциите започнаха да се разменят, като италианецът започваше да играе нервно, за сметка на Фонсека, който сподели огромна част от гения си в този момента и съумя да сътвори поврат. Така се стигна до тайбрек, който стартира доминантно за бразилеца и той си обезпечи пет сетбола, като най-сетне се възползва от последната си от тези благоприятни условия и затвори сета в своя изгода.

Сервис играта на двамата игра бе доста нормализирана в хода на втората част. Все отново ретурите на Фонсека работеха малко по-добре и пред него се отвори първата опция за пробив в седмия гейм, само че международният номер 51 сподели темперамент не изглеждаше подготвен да отстъпи на съперника си. Следваха равностойни геймове и добър тенис от двете страни, единствено че бразилецът съумя да нанесе огромния удар над съперника си с пробив на нула в 12-ия гейм и по този начин да реализира още една запаметяваща се победа в неговата млада кариера!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР