Живеем в епоха на дезинформация, в която интернет може да

...
Живеем в епоха на дезинформация, в която интернет може да
Коментари Харесай

Съвременни митове: Можем ли да отслабнем с помощта на стреч фолио?

Живеем в ера на дезинформация, в която интернет може да се окаже както правилен асистент, по този начин и да ни заблуди с недостоверна и непроверена информация . Така се раждат редица модерни легенди, в които доста хора освен имат вяра, само че и им разрешават да ръководят живота им

Искра.бг започва поредност с разбулването на най-разпространените легенди , като се базира на научни данни и тествана информация. 

Отслабване благодарение на стреч фолио

В опитите да отслабнат и да влязат в по-добра форма, хората постоянно се обръщат към разнообразни способи и техники в опит да реализират своите цели за тегло и форма. Сред множеството разнообразни подходи, които могат да бъдат срещнати, е и един необикновен: намаляване посредством увиване на стреч фолио към тялото . Този способ се трансформира в един от доста фешън легенди, които се популяризират в най-много в обществените мрежи. Но какъв брой дейно е в действителност увиването на тялото с фолио за намаляване? 

Идеята зад увиването на тялото със стреч фолио е, че тялото може да загуби непотребни килограми и сантиметри посредством изкуствено породено изпотяване . Прилагайки фолиото тясно към избрани зони на тялото, като да вземем за пример корема, ханша или бедрата, се основава чувство за сбитост и може да се види краткотрайно понижение на обиколката на тялото. Този резултат обаче е единствено краткотраен и на процедура не се следи действителна загуба на тегло или мазнини вследствие на увиването с фолио. Според науката по този метод тялото може да загуби вода, само че не и мазнини

Освен неефективно, увиването на фолио към тялото може да бъде и нездравословно, защото има заплаха да докара до  ограничение на циркулацията на кръвта и нарушение на вентилацията на кожата. Това може да аргументи неспокойствие, зачервяване и даже мъчителни пострадвания на кожата.

В същото време науката е безапелационна, че единственият ефикасен способ за събаряне на килограми е посредством калориен недостиг . Това значи, че в случай че желаеме да отслабнем, то би трябвало употребяваният брой калории от храна да бъде по-малък от броя калории, които се изразходват за ежедневни интензивности и функционалности на организма. Дали това ще стане посредством подобаващ хранителен режим или посредством спорт, всеки може самичък да реши за себе си. Калорийният дефицит трябва да бъде рационално уравновесен, с цел да се предотвратят нездравословни последствия за здравето, като да вземем за пример дефицит на хранителни субстанции и загуба на мускулна маса. Винаги е целесъобразно да се консултирате с дипломиран здравен експерт , преди да започнете стратегия за намаляване. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР