Житен блок се запали на 19-ти юлив землището на село

...
Житен блок се запали на 19-ти юлив землището на село
Коментари Харесай

Житен блок горя край село Върбица - 200 дка са унищожени

Житен блок се възпламени на 19-ти юлив землището на село Върбица. Сигнал за произшествието е постъпил в 12:01 часа. Изгорели са 200 дка посеви пшеница. Причините за случая са в развой на определяне. Бързата интервенция на плевенските огнеборци с два пожарни автомобила е избавила 550 дка от блока.
От РДПБЗН – Плевен се обръщат към ръководителите на аграрни кооперации, частните арендатори, юридическите лица и жителите на територията на област Плевен с апел за недопускане на пожари. Огнеборците припомнят:
Забранено е паленето на стърнища, плява, суха трева и боклуци по слоговете, крайпътните линии и други тревни площи.
Необходимо е нараснало внимание при боравенето с открит огън, защото безконтролно хвърлена цигара или кибритена съчка от пътуващ автомобил, заплеснат овчар или екскурзиант, може да стане причина за пожар с тежки последствия, както за околната среда, по този начин и за хората.
При осъществяване на следено изгаряне на растителни боклуци в частните дворове, авансово да се вземат ограничения за недопускане разпространяването на горенето, в никакъв случай да не се оставя разпален огън без наблюдаване.
Да не се позволява паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в положение да управляват горенето и изгасяването на огъня.
Да не се пали огън навън във прохладно време.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР