Жители на пловдивското село Брестовица ще блокират Околовръстното на Пловдив

...
Жители на пловдивското село Брестовица ще блокират Околовръстното на Пловдив
Коментари Харесай

Брестовичани с голям протест днес, блокират Околовръстното на Пловдив

Жители на пловдивското село Брестовица ще блокират Околовръстното на Пловдив този следобяд в символ на митинг. Причината - негодната за прилагане вода. От четири години в селото тече черна вода, защото е нечиста с манган. Хората употребяват водоноски, и непрекъснато купуват минерална вода от магазините. А с изключение на обещания досега, забележимите резултати са надалеч от мечтаните.


Водата в Брестовица

Начална точка на митинга е центъра на селото. Всички искащи да се включат, ще се съберат там в 16:00 часа. Организиран е превоз рейсове, научи GlasNews.

Очаква се протестното шествие да премине по Околовръстното, а крайната дестинация е " детелеината " с " Пещерско шосе ".



По-рано през днешния ден е имало опити да се саботира организацията с разнообразни известия в обществената мрежа, само че те се оказаха несполучливи.

Преди седмица стана ясно, че от ВИК занапред би трябвало да стартират работа по построяването на новите водопроводи.

За довеждащите водопроводи са нужни сред 7 и 8 милиона лв.. Това обаче са прекомерно доста пари за опциите на общината, уточни кметът на община Родопи Павел Михайлов.

" С едно от предходните държавни управления планът беше разграничен на две - едната част трябваше да бъде финансирана от ВиК и те да изградят довеждащия тръбопровод в ниска и междинна зона. Министерство на регионалното развитие би трябвало да даде средства на община Родопи за високата зона и асфалтирането на улиците ".

Проектът е на обща стойност 25 млн. лева Има направен механически план, както и определен реализатор. Работата може да стартира незабавно щом бъде изработен довеждащият тръбопровод.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР