Жители на Харманли отново са на протест против центъра за

...
Жители на Харманли отново са на протест против центъра за
Коментари Харесай

Жители на Харманли отново на протест пред центъра за мигранти

Жители на Харманли още веднъж са на митинг срещу центъра за мигранти в града , оповестяват от NOVA.

" Нашите съществени претенции още веднъж не са изпълнени от Държавната организация за бежанците. Настояваме за понижаване на легловата база. Към момента центърът е с потенциал 1700 индивида, желаеме да бъде понижен на 400, а пребиваващите да бъдат от фамилен вид. Това, че сега има към 380 души не подсигурява, че при нова мигрантска вълна той няма да бъде напълнен. Има ужасно доста хора, които публично са регистрирани на външни адреси ", споделиха от гражданския предприемчив комитет, които са и уредниците на митинга.

Допълнително, те упорстват за цялостна реституция на оградата на бежанския център , за видеонаблюдение, надзор на входа, който да се прави с лицево различаване.

" Оградата е по всякаква рецензия ", разясняват още от комисията.

По думите им бежанците, настанени в центъра, нарушават публичния ред. " Не съблюдават вътрешния устав, не съблюдават разпоредбите за придвижване по улиците, заемат парковете за отдих в града, оставят доста нечистотия след себе си, движат се на групички, а доста от тях са въоръжени с ножове ", показаха протестиращите.

Свидетели сме на непрекъснати нарушавания, които са фрапиращи , обявиха някои на митинга и допълниха, че това буди терзание у младежите на града.

Припомняме, че на 22 март с претенции бежанският лагер в Харманли да бъде отстранен напълно. По данни на Българска телеграфна агенция това е 24 по ред митинг.

По-рано същия месец на центъра беше увеличени. На 13 март Ангел Цанков, ръководител на локалния парламент, заяви за подготвянето на подписка, с която ще се упорства пред страната, за понижаване на местата в лагера.

Центърът за мигранти в Харманли е най-големият в страната.
 Седем часа в СОС обсъждаха сигурността Обновена
Седем часа в СОС обсъждаха сигурността

При скупчване на мигранти има и повече закононарушения, удостовери СДВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР