ЖЕНЕВА (AP) — Трети бегач от олимпийския отбор на бежанците

...
ЖЕНЕВА (AP) — Трети бегач от олимпийския отбор на бежанците
Коментари Харесай

Олимпийският спортист бежанец Лохалит е спрян в 3-то допинг дело на отбора преди Игрите в Париж

ЖЕНЕВА (AP) — Трети бегач от олимпийския тим на бежанците е спрян за позитивна допинг проба, като известието идва два дни преди този момент МОК удостоверява избора си на спортисти за Игрите в Париж.

Анжелина Надай Лохалит е била известена за хипотетичната приложимост на неразрешеното лекарство за сърце триметазидин и краткотрайно неразрешено, сподели отделът за честност на леката атлетика. Не беше даден график за дисциплинарно дело.

Лохалит, която избяга от войната в Южен Судан като дете в бежански лагер в Кения, беше финансирана със стипендия на Международния олимпийски комитет, с цел да се приготви за третото си следващо лято Игрите.

31-годишният състезател бяга на 1500 метра за тима на бежанците на предходните две летни игри, когато дебютира през 2016 година в Рио де Жанейро и на Олимпийските игри в Токио, извършени през 2021 година

МОК и ВКБООН, организацията на Организация на обединените нации за бежанците, насрочиха медийно събитие в четвъртък, с цел да завършват избора на бежанския тим за Олимпиадата в Париж, ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР