ЖЕНЕВА (AP) — Олимпийските спортни органи разкритикуваха Световната атлетика в

...
ЖЕНЕВА (AP) — Олимпийските спортни органи разкритикуваха Световната атлетика в
Коментари Харесай

Олимпийските спортни организации критикуват хода на леката атлетика да плати 50 000 долара за златните медалисти в Париж

ЖЕНЕВА (AP) — Олимпийските спортни органи разкритикуваха Световната атлетика в петък за обещанието да заплати 50 000 $ за всеки златен орден по лека атлетика, извоюван в Париж Олимпиада.

Ходът от предходната седмица на органа на пистата и неговия президент Себастиан Коу наруши традицията, защото Международният олимпийски комитет не изплаща парични награди, макар че доста държавни държавни управления и национални олимпийски органи го вършат.

„ За мнозина този ход подкопава полезностите на олимпизма и уникалността на игрите “, съобщи в петък Асоциацията на интернационалните летни олимпийски федерации, известна с акронима ASOIF.

Това също подхрани спекулациите по отношение на президентския конкурс на МОК следващата година, когато изтече 12-годишният предел на Томас Бах. Съюзниците му обаче желаят Олимпийската харта да бъде изменена, с цел да му разреши да остане, до момента в който Коу навърши 68 тази година и може да бъде спрян от разпоредбите за възрастови ограничавания.

Коу, повторен олимпийски първенец на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР