Жена в Англия казва, че живее в „море от червеи“ в новия си дом сред битка за кофите за боклук

...
Когато Ясмин Ханам се премести в къщата си в Стануел,
Коментари Харесай

Когато Ясмин Ханам се премести в къщата си в Стануел, Съри, миналия ноември, тя направи това, търсейки Създай семейство. Сега, по-малко от година по-късно, тя има нови обитатели в дома си - но всички те са червеи.

29-годишната каза пред BBC News, че е била въвлечена в битка за боклук. Точно пред дома й има общи кофи за боклук, които трябва да се почистват на всеки две седмици, но тя казва, че са препълнени от месеци.

Натрупванията започнаха миналия декември, но Ханам каза пред местното издание Surrey Live, че смята, че това ще бъде временен проблем, причинен от коледните подаръци. Но то просто никога не е изчезвало. И поради прекомерния боклук, BBC News установи, че често не е безопасно да бъде събиран.

Червените се появяват там, където мухите снасят яйцата си, обикновено в храната и боклука. Според службата за борба с вредителите PestUK, мухите остават в стадия си на личинки за около седмица, когато имат храна и вода, преди да се превърнат в какавида и след това във възрастни мухи. Без храна и вода обаче те живеят само два до три дни.

Убиването им изисква премахване на източника им на храна и прилагане на инсектицид, казва службата.

За Ханам проблемът само се влошава. Всъщност е толкова лошо, че тя казва, че е „непоносимо“ и че живее в „море от червеи“. Понякога тя дори трябва да остане в къщата на баща си, за да избегне проблема, каза тя пред Surrey Live.

„Навън валеше и ние вървяхме през червеи. Бяха полепнали по обувките ни“, каза тя. "Ако отворите прозореца, ще получите мухи. Мухи и миризма."

Khanam каза, че се опитва да се справи с проблема с общинския съвет на Spelthorne, който отговаря за екипите за боклук, както и със собственика на имота A2Dominion.

Но все още не е намерено решение. Според Общинския съвет на Спелторн, излишният боклук „няма да бъде премахнат“ и жителите трябва да изчакат до следващата дата за събиране на боклука или сами да го занесат в местния център за рециклиране. Съветът казва, че ако червеите са в контейнер, той трябва да се изпразни и жителите трябва да излеят червеите и мухите вътре с вряща вода, за да ги убият, преди да почистят контейнера с дезинфектант.

Директорът на A2Dominion за домове и общности Доун Уайтман каза пред BBC News, че са се „опитвали да намерят практично решение, което да работи за всички“, но че има „пространствени ограничения“, които трябва да се вземат предвид.

„Нашите изпълнители бяха помолени да изпробват допълнително седмично посещение, за да подготвят кофите за събиране на местните власти във вторник, което се надяваме да помогне да се поддържат нещата в ред“, каза Уайтман, като също каза на Surrey Live, че са обмисляне на прилагането на цифрова ключалка, за да се поддържа зоната „чиста и подредена.“

„В опит да гарантираме, че събирането става навреме, ние също така писахме на нашите жители, за да им напомним как да използват отпадъците и кошчета за рециклиране и ще направим това отново“, каза Уайтман.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР