Жена с тежки симптоми на дълъг ковид поиска да се

...
Жена с тежки симптоми на дълъг ковид поиска да се
Коментари Харесай

Заради дълъг ковид: Жена кандидатства за асистирана смърт

Жена с тежки признаци на дълъг коронавирус изиска да се възползва от услугата асистирана гибел. Канадката споделя, че към този момент не устоя и не намира различен излаз.

Трейси Томпсън остава без работа преди две години, откакто се разболява от ковид при започване на пандемията.

Тя страдала от редица странични резултати, откогато е преодоляла първичния си заразен интервал.

Тези признаци включват: проблеми със зрението, затруднено храносмилане и дишане, променено чувство за усет и аромат и миокардит.

Все още има доста незнайни неща за по този начин наречения дълг коронавирус. Клиниката Mayo разкри проучване, което допуска, че един на всеки пет души на възраст от 18 до 64 години има най-малко едно здравно положение, което може да се дължи на вируса сред един месец и една година след.

За Трейси обаче това тестване се оказва непостижимо.
„ От това да бъдеш дееспособен и да имаш на работа, до най-вече прикрепен към леглото, има голяма разлика “, споделя тя.

„ Не мога да стана приблизително по 20 часа в денонощието. Нямам задоволително сила физически, умствено и прочувствено, “ добавя още тя.
По думите ѝ финансовата страна на обстановката също ѝ се е отразила.

Жената признава, че в действителност не желае да умира, само че се е примирила с обстоятелството, че без парична поддръжка, няма различен избор.

„ Все още се любувам на живота. Чуруликането на птичките, дребните неща от деня, към момента са приятни за мен. Радвам на приятелите си. В живота има на какво да се насладите, даже и да е за малко. Но не ми харесва концепцията да пострадвам с месеци, с цел да стигна до настоящето си умозаключение. Когато поддръжката не идва, нещата няма да се трансформират. Знам, че наподобява ирационално да се подложа на това, единствено с цел да умра, “ споделя тя.

Обезщетението за неработоспособност ѝ стига само за наема, за храна съвсем не ѝ остава.
„ Опциите ми са две. Да умра постепенно и в страдания или бързо, “ заключи дамата.

В Канада да здравното асистирано самоубийство е позволено.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР