Жена рискува живота си, за да спаси коала от огнената

...
Жена рискува живота си, за да спаси коала от огнената
Коментари Харесай

Жена рискува живота си, за да спаси коала от огъня в Австралия

Жена рискува живота си, с цел да избави коала от огнената буря в Австралия. Животното е видяно да пресича измежду пламъците наоколо до Лонг Флейт в Нов Южен Уелс, съобщи БТВ.

Изплашеното животно е получило съществени изгаряния, до момента в който търси дома си измежду пламъците.

Местната жителка Тони потегля след животното, съумява да го хване посред пламъците и го завива в своята тениска. След като се отдалечават на безвредно разстояние от огъня, дамата полива коалата с вода.

Семейство приюти 24 коали, оживели от пожарите в Австралия

Популацията на коалите е една от най-засегнатите от горските пожари в Австралия. Над 350 са жертвите на огъня. Затова е подхваната стъпка и е подготвено куче, което намира и избавя както коали, по този начин и други по-малки бозайници в Австралия.

Коалите населяват главно евкалиптови гори, а продължителността на живота им е към 20 години, мързеливи са и спят по 18 часа дневно.

Австралия е предразположена към бурни пожари в сухото си горещо лято, само че жестоките пламъци се разпалиха по-рано тази година поради дългата суша и високи температури.

Досега са лишили минимум четири живота, изгорили към 2,5 милиона декара аграрни земи и шубраци и са унищожили повече от 300 домове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР