Жена на 87 години, която не си пускала топлото “заради

...
Жена на 87 години, която не си пускала топлото “заради
Коментари Харесай

Възрастна жена почина от измръзване в дома си, страхувала се от високи сметки за отопление

Жена на 87 години, която не си пускала топлото “заради боязън от скъпи сметки “, е умряла след хипотермия. Барбара Болтън е пренебрегнала молбите на фамилията си да пусне отоплението в къщата си в Бъри, Манчестър, оповестява SkyNews, представено от Българска телеграфна агенция.

Медиците са разкрили, че телесната температура на госпожа Болтън е единствено 28°C, спрямо естествените 36,6°C. Тя е била открита от внука си през декември 2022 година, свлечена на кухненската си маса, неспособна да приказва. Откарана е в болница в Бъри, само че е на 5 януари умряла от пневмония, породена от хипотермия.

„ Ясно е, че е била съсредоточена върху терзанието да включи отоплението си, без значение кой какво й е казвал “, изясни старши правосъдният доктор Джоан Киърсли на сина на госпожа Болтън Марк Болтън.

Разследването открива, че в болничните бележки е записано, че госпожа Болтън съзнателно не е присъединила отоплението си „ от боязън от високи сметки за сила “. 

В изказване, прочетено пред съда, господин Болтън завява, че беседва с майка си всеки ден и постоянно я посещава. Той добавил, че фамилията даже ѝ е купило нагреватели, само че тя ги пускала единствено когато фамилията било на посетители. Синът разказва, че майка му се е отказала да работи като помощник в аптека на 82-годишна възраст, а медицинските доказателства, показани на съда, демонстрират, че тя съвсем не е посещавала персонален доктор през живота си.

Синът добави, че майка му е от " остарялата школа " и сподели още: " Беше по нейния или по безстопанствен различен метод - по този начин бяха нещата за майка ми. " Той изясни, че е работил като планински избавител и знае какъв брой рискова може да бъде хипотермията. Записвайки заключението за злополуката, правосъдният доктор споделя: " Жената изглеждаше удивително и работеше до 82 години. "

Хипотермията е рисково здравно положение, което настава, когато телесната температура падне под 35°C.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР