Жълт код за опасно време: Силен дъжд, вятър, бури и

...
Жълт код за опасно време: Силен дъжд, вятър, бури и
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време: Силен дъжд, вятър, бури и градушки в част от страната


Жълт код за рисково време: Силен дъжд, вятър, стихии и градушки в част от страната. През деня се чакат повсеместни превалявания, а в следобедните часове на доста места съпроводени и с гръмотевици.
На обособени места, основно в планинските региони
ще са обилни по количество. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, денем – сдържан северозападен вятър, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Жълт код за евентуално рисково време
и значителни дъждове е разгласен в 12 области на страната – Велико Търново, Габрово, част от Стара Загора (Павел баня, Казанлък, Николаево, Мъглиж и Гурково), Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София област, София град, Кюстендил, Перник, Благоевград и част от Смолян (Чепеларе, Смолян, Доспат, Девин и Борино).
Минималните температури ще са сред
7° и 12°, а оптималните – от 10°-13° в западните региони до 20°-22° в източните. В София минималната температура ще е към 7°, а оптималната – към 11°. Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно. В следобедните часове ще има превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб и сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° – по южното. Температурата на морската вода ще е към 13°.
Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, в Родопската област съпроводени с гръмотевици. Над 2000 метра надморска височина дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи – югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°,
на 2000 метра – към 3°.
В петък сутринта и в източните региони преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздра и бързо ще намалее и времето в цялата страна ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от изток. Минималните температури ще са сред 3° и 8°,
а оптималните – сред 15° и 20°.
В събота ще бъде най-вече слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни превалявания в планините е по-малка. Температурите ще се покачат едва.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР