Жалба от кандидата за общински съветник от коалиция Левицата“ в

...
Жалба от кандидата за общински съветник от коалиция Левицата“ в
Коментари Харесай

Оспорват в съда избора на общински съветници в Долни чифлик

Жалба от претендента за общински консултант от коалиция „ Левицата “ в община Долни чифлик Росен Г. постъпи в Административен съд – Варна. Обжалва се законосъобразността на Решение № 125/30.10.2023 година, с което Общинската изборна комисия (ОИК) - Долни чифлик афишира имената на определените общински съветници по партии, обединения и локални обединения.

Жалбоподателят твърди, че на извършените локални избори на 29 октомври 2023 година в община Долни Чифлик са осъществени нарушавания на Изборния развой (ИК), които водят до опорочаване на изборния резултат за общински съветници на община Долни Чифлик. Според Р.Г. са позволени основни нарушавания на ИК, а точно: погрешно отчитане на действителните и недействителните бюлетини, преференциите за претендентите от листите на партиите, коалициите; направени са ремонти и зачерквания в Протоколите, без да са спазени условията на ИК.

В жалбата се желае от съда да анулирани оспореното решение и да разгласи избора за общински съвет с Решение № 125 от 30.10.2023 година на ОИК - Долни Чифлик за нереален.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР