Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са

...
Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са
Коментари Харесай

НА ЖИВО! 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията

Иззети са описи с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласоподават за избран претендент и избрана партия, сподели прокурор Маркова

Ръководителят на Районна прокуратура в Бургас прокурор Мария Маркова и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов разкриват подробности за профилирана полицейска акция, извършена на територията на град Бургас.

Целта на интервенцията е ограничаване на пазаруването на гласове. 

Акцията стартира в 7,30 часа сутринта в кв. Горно Езерово, има задържани 9 лица, формирани са 7 досъдебни производства. 25 сигнала, които касаят изборите, са постъпили в ОДМВР-Бургас, като главно са в кварталите с преобладаващо ромско население. 

Схемите са опрощаване на отговорности и предложение на пари, с цел да се гласоподава за избрана партия, сподели старши комисар Павлов. Няма данни за задържаните, че имат съпричастност към предходни избори. В хода на следствието ще се откри за кой претендент и коя политическа мощ са купували гласове, добави шефът на бургаската полиция. 

От 1 до 6 години отнемане от независимост грозят задържаните, в случай че бъде потвърдена виновността им. 

Иззети са описи с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласоподават за избран претендент и избрана партия, сподели прокурор Маркова. 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР