Изявлението на Варшава и Украйна след инцидента с ракетата в

...
Изявлението на Варшава и Украйна след инцидента с ракетата в
Коментари Харесай

Москва: Полша и Украйна се опитват да провокират пряк сблъсък между Русия и НАТО

Изявлението на Варшава и Украйна след случая с ракетата в Полша не може да се пояснява по различен метод с изключение на като опит за провокиране на директен конфликт сред Русия и НАТО. Това съобщи в сряда на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации непрекъснатият представител на Русия в международната организация Василий Небензя, представен от ТАСС.

" Ако съвещанието не беше планувано, трябваше да бъде свикано такова, с цел да се обсъдят опитите на Украйна и Полша да предизвикат пряк конфликт сред Русия и НАТО. Абсолютно безотговорните изявления на управлението на тези две страни не могат да се възприемат по друг метод ", съобщи дипломатът.

Небензя напомни, че малко откакто беше обявено за детонацията в Полша, украинският президент Володимир Зеленски незабавно упрекна Русия за този обстрел. " Обръщам внимание на сътрудниците – сходни изявления се вършат от човек, който няма по какъв начин да не разполага с информация, че на територията на Полша са влетели украински ракети, изстреляни от системата за Противовъздушна отбрана “, уточни в тази връзка Небензя. Така че това не е просто умишлена дезинформация, а тенденциозен опит да се въвлече НАТО, който води " прокси война “ с Русия в Украйна, в директна борба с нашата страна “.

" Русофобските управляващи на Полша стигнаха малко по-далеч, като през цялото време изрично обявиха, че са били подложени на съветска офанзива. Руският дипломат беше извикан в Министерството на външните работи на тази страна измежду нощ, с цел да му бъде изразен изострен митинг “, сподели още съветският посланик.

В същото време непрекъснатият представител на Руската федерация уточни, че съгласно първите фотоси, появили се в обществените мрежи малко след детонацията, излиза наяве, че украинска противовъздушна ракета е блъснала територията на Полша. " Всъщност това към този момент е доказано в прав текст даже в НАТО и на Запад като цяло ", добави той.​
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР