Изявлението на папа Франциск, че Украйна трябва да има смелостта

...
Изявлението на папа Франциск, че Украйна трябва да има смелостта
Коментари Харесай

Яростни критици сравняват призива на папата към Украйна да развее „бяло знаме“ с нацистко успокояване

Изявлението на папа Франциск, че Украйна би трябвало да има „ смелостта на бялото знаме “, с цел да договаря за преустановяване на войната с Русия, има провокира стихия от рецензии от украински и съюзнически чиновници - някои от които се позоваха на призрака на умиротворяването на нацистка Германия от Втората международна война.

Говорител на Ватикана бързо отхвърли изказването в събота, като сподели, че Франциск поддържа „ прекъсване на военните дейности (и) помирение, реализирано със смелостта на договарянията “, а не капитулация на Украйна, което мнозина одобриха, че значи.

>

Но украински и полски чиновници жигосаха забележките, които папата направи в изявление за швейцарския ефирен оператор RSI, което беше записано предишния месец и отчасти оповестено в събота.

„ Най-силен е този, който в борбата сред положителното и злото застава на страната на положителното, вместо да се пробва да ги сложи на една и съща основа и да назова това „ договаряния “, сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР