Изявлението на австрийския канцлер Карл Нехамер за издигане на повече

...
Изявлението на австрийския канцлер Карл Нехамер за издигане на повече
Коментари Харесай

Критики срещу канцлера Нехамер: Орбан води Австрия за носа

Изявлението на австрийския канцлер Карл Нехамер за издигане на повече гранични бариери по външната граница на Европейския съюз и слагане завършек на табуто " огради " провокира реакции на австрийските партии, публикувани от медиите в Австрия.

Критика бе отправена от Партията на Зелените, съдружен сътрудник на Австрийската национална партия (АНП). Според Зигрид Маурер, ръководителка на парламентарната група на Зелените, сходно изказване способства повече за дискусия в дебата, в сравнение с за намиране на решение.

Парламентарният клуб на Австрийската социалдемократическа партия (АСДП) насочва укор към АНП, че води " безпомощна алегорична политика " във връзка с бежанците и мигрантите. " От години държавните управления на АНП не вършат нищо, с цел да решат стабилно тематиката за незаконната миграция ", се споделя в известие на парламентарния клуб на АСДП. " С неверни сътрудници като Орбан, който води Австрия за носа, Нехамер губи напълно доверието. Федералното държавно управление не е в положение да показа съществени оферти за нова бежанска и мигрантска система в Европа. "

Възмутени са и политици от опозиционната партия НЕОС от предлагането на канцлера. Евродепутатката Клаудия Гамон е на мнение, че това предложение " а ла Тръмп " ще приближи Австрия още повече към десните популисти като унгарския министър председател Виктор Орбан и ще я изолира от останалите страни членки на Европейския съюз. " Федералният канцлер би трябвало да се застъпи за обща европейска бежанска система вместо да пилее милиони евро за километрични огради. И на първо място той би трябвало като първа стъпка да отдръпна ветото против България и Румъния ", изисква Гамон.

Категорична е реакцията на Австрийската партия на свободата (АПС). " Щом Нехамер има съществени планове, то е извънредно време държавното управление да сложи гранични бариери на стратегически значими пунктове по австрийската граница и незабавно да си удържи разноските от вноската, която Австрия заплаща на Европейския съюз. Това става по-бързо, в сравнение с да се чака утвърждение за финансиране от страна на Европейския съюз. Тъй като няма " цитадела Европа ", има потребност от " цитадела Австрия " и граничните бариери са значим принос за това ", декларират шефът на АПС Херберт Кикъл и представителят по въпросите на сигурността на партията Ханес Амесбауер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР