Известният телевизионен историк Мармадюк Годолфин е открит мъртъв в един

...
Известният телевизионен историк Мармадюк Годолфин е открит мъртъв в един
Коментари Харесай

Разгадават смъртта на тв историк в Убийствата на Медичи

Известният ефирен историк Мармадюк Годолфин е открит мъртъв в един от каналите на Венеция по време на карнавала. Капитан Валентина Фабри от карабинерите е нетърпелива да разкрие закононарушението – убийствата пречат на туризма! Затова тя моли за помощ пенсионирания британски архивист Арнолд Клоувър, който самият Годолфин е наел неотдавна за разплитането на вековна тайнственост.

Стари документи могат да разкрият информация за убийството на Лоренцино де Медичи, който от своя страна пък е лишил живота на братовчед си Алесандро, последния херцог на Флоренция, а също и да преобърнат визията за една от най-значимите персони на Ренесанса. Дали е съвпадане, че Годолфин посреща гибелта си на същото място като Лоренцино? Или пък зад сензационните исторически разкрития стои нещо още  по-злокобно? Арнолд би трябвало да употребява уменията си да открива връзки сред обстоятелствата, с цел да позволи случая.

Дейвид Хюсън е роден в Англия. Работил е като публицист в The Times, Independent, Sunday Times и други Голямата му фантазия обаче е да стане публицист и той не се отхвърля от нея. Днес има издадени 30 романа, преведени на повече от 15 езика. През последните години взе участие в основаването на истински аудио сюжети към платформата за аудио книги Audible. През 2009 година получава Наградата на Американската библиотечна асоциация за най-хубав жанров разказ в категория „ Мистерии “. По първия му разказ „ Страстната седмица “ е сниман филм.

Днес разделя времето си сред Кентърбъри, Англия и пътувания по работа и за наслаждение в Италия. „ Убийствата на Медичи “ слага началото на поредицата „ Мистерии във Венеция “ с основен воин английския архивист Арнолд Клоувър. За написването на книгата създателят споделя: „ Арнолд Клоувър е моят късмет за „ занимателно “ четиво. Това е първата история от серия романи, които бих определил като „ исторически мистерии “ – истории, разрастващи се в съвремието, само че завършени от предишното и неговия отзив в сегашното. “
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР