Известният мисионер и богослов дякон Андрей Кураев беше съден в

...
Известният мисионер и богослов дякон Андрей Кураев беше съден в
Коментари Харесай

Осъдиха руски дякон за антивоенни публикации

Известният мисионер и богослов дякон Андрей Кураев беше съден в Никулинския областен съд в Москва. Причината е подаден донос „ от жителя Сергей Чичин “ за неговите антивоенни изявления.
Дякон Андрей Кураев
е наказан да заплати санкция от 30 000 рубли за „ дискредитация на съветската войска “. Втори подобен развой против него го заплашва с действителна присъда затвор.

„ Не знам какво е сметнал съдът за закононарушение в моята публикация ”, споделя дяконът. “Мотивната част на правосъдното решение не е прочетена. В досието по делото също няма съответни думи или цитати.

Различни юристи ми споделят в хор, че е време да се изтеглям: втори развой към този момент ме заплашва с действителна присъда затвор. Ще бъда почтен: не желая да си потеглям. Ще се опитам да потегли по пътя на изправлението. Вече споделих какво мисля за това, за което не трябва да се мисли и приказва. И платих на съда за думите си. ”
Репресивната вълна
в съветската страна става все по-силна и безскрупулна, наподобявайки руските репресии през 30-те години, което и самият дякон Андрей Кураев планува още при започване на войната.

Както тогава, по този начин и в този момент в обществото мощно се предизвиква доносничеството, като съвсем всички каузи за „ дискредитация на съветската войска “ стартират по донос – от енориаши (както е в тази ситуация със свещ. Йоан Бурдин), сътрудници, читатели.

Неотдавна и основният редактор на свободната Православна енциклопедия „ Древо “ беше наказан по донос и заставен да смъкна антивоенните си изявления, както и да спре новинарската графа в плана си. 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР