Известният журналист Иван Гарелов разказа по Би Ти Ви за

...
Известният журналист Иван Гарелов разказа по Би Ти Ви за
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Най-щастливи хора видях на Екватора, най-нещастни - в Камбоджа

Известният публицист Иван Гарелов описа по Би Ти Ви за новата си книга " Тук Хемингуей в никакъв случай не е бил ", която ще показа през днешния ден.

Написах книгата през лятото, след гибелта на брачната половинка ми бях на морето, имаше дни в които даже не отивах до плажа - от заран до вечер пишех. Някои от историите, които описвам са смешни, занимателни, някои тъжни и страшни, описа Гарелов.

Книгата е първата, която книгоииздателска къща " Труд " ще показа от каталога си през новата годиина.

На Екватора - по този начин Гарелов отговори на въпрос къде е видял най-щастливите хора от всички места, на които е бил. " Колкото хората по-малко занят, толкоз са по-щастливи. В Танзания доста ни предупреждаваха да внимаваме, трябваше да тръгнем от столицата и да минем над 2000 км. и да стигнем до един резерват - споделя Гарелов - Два самолета имаше, единият на държавното управление, някъде бяха отишли с него, другият се сблъскал с трактор. Тогава се качихме на джип, пътувахме цяла нощ. По пътя се сблъскахме с масаи, шофьорчето се напи и се наложи ние да караме. "

Най-тъжните хора е срещнал в Камбоджа. " Милион и половина от популацията избити от алените кхмери, цялата интелигенция. Там човек с очила в случай че го видеха, напряко го убиваха, тъй като смятаха, че са били инфектирани от буржоазната просвета. Това бяха концепциите на Мао Дзъдун. Така избиваха популацията си. "

По мотив на войната в Газа Гарелов сподели: това са два народа на една земя, би трябвало да се търси решение, което дава сигурност и гаранции на двата народа. За да се води война против радикалните палестинци, би трябвало да се води война против мизерията. Виждам че този път американското държавно управление прави доста съществени стъпки към това да се даде опция за започване на договаряния, формула която да даде опция двата народа да съществуват взаимно, разяснява Гарелов.

Като виждам по какъв начин се укрепват с тези промени в конституцията, те не са за малко, техният взор е ориентиран много далеко - по този начин Гарелов отговори на въпрос докога счита, че ще издръжи ротационното държавно управление.

Президентът не е дал до този миг забележими ясни безапелационни признаци, че желае да прави партия, счита известният тв водещ. Правенето на партия не е толкоз елементарна работа, единствено с дисиденти от Българска социалистическа партия малко мъчно става. По-скоро разгадавам, че ще се роди една нова левица, оглавявавна от новата звезда Ваня Григорова, само че би трябвало да мине време, счита Гарелов.

Той се надява 2024-а да е година - начало на възобновяване на международния мир.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР