Известната като Etisalat телекомуникационна компания от Обединените арабски емирства обмисля

...
Известната като Etisalat телекомуникационна компания от Обединените арабски емирства обмисля
Коментари Харесай

Според Bloomberg арабска компания иска да купи собственика на Vivacom и NOVA

Известната като Etisalat телекомуникационна компания от Обединените арабски емирства обмисля дали да придобие United Group, компанията - притежател на Vivacom и NOVA в България и на доста други активи на Балканите.

Това написа Bloomberg, въпреки по-късно E& (както още се назовава Emirates Telecommunications Group Co.) да отхвърли да прави каквито и да било крачки в тази посока.

Същевременно, отбелязва E& в записка на уеб страницата на фондовата борса на Абу Даби (където е базирана), " според корпоративната ни тактика E& непрекъснато преглежда значимите пазарни благоприятни условия за да максимизира цената за акционерите ".
 
Източниците на Bloomberg, назад, настояват, че има разисквания за придобиване, само че те са в начален стадий, до момента в който опцията се прави оценка. Ако тази информация дава отговор на действителността, притежателят на " Юнайтед " може да изиска към 8 милиарда евро.
 
От обявата се схваща, че опцията за договорка с този актив изследва BC Partners, въпросният притежател на United Group, и продажбата може и да не се ограничи до един покупател, а решението може да се разгласи още през май.
 
Активите на " Юнайтед груп " в България включват Vivacom, " Нова броудкастинг груп ", оператора на сателитна телевизия " Bulsatcom " и доста други. E& в същото време към този момент има активи в България, откакто закупи надзорен пакет в тези на PPF (групата на починалия в злополука чешки милиардер Петр Келнер) в България, а посредством тях има дял в Yettel.
 
 Йеттел (Yettel) Йеттел (Yettel) Източник: Flickr
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР