Източници от Украйна твърдят, че член на делегацията, която Киев

...
Източници от Украйна твърдят, че член на делегацията, която Киев
Коментари Харесай

Преговарящ от Украйна с Русия е убит

Източници от Украйна настояват, че член на делегацията, която Киев изпрати за договаряния с Москва по-рано тази седмица, е бил погубен в събота.

Първото изказване за гибелта на Денис Киреев идва от Александър Дубински, спорен народен представител и публицист. В обява в обществените мрежи той твърди, че Киреев е бил погубен от сътрудници на украинската работа за сигурност СБУ при опит да го арестуват.



По-късно това изказване беше доказано от две медии - Ukraina. ua и Obozrevatel, които се позоваха на свои анонимни източници. Първият разгласява отчасти размазана фотография на това, което твърди, че е тялото на мъжа. Изображението показваше човек, който лежи на тротоара с лице нагоре, а по лицето му има кръв, която се стича под главата. Към 16:00 ч. локално време в събота нямаше мнения от страна на украински публични лица.

Още по-драматично изложение на случилото се е оповестено от Анатолий Шарий, украински политик и публицист. Той твърди, че Киреев "е бил екзекутиран с изстрел в главата " покрай постройката на съда в Киев.

Киреев, който има опит в банковото дело, е сниман да седи в крайната дясна част на масата за договаряния дружно с други украински чиновници по време на първия кръг от мирните договаряния с Русия в понеделник. По някаква причина в формалния лист на шестимата представители, който Киев даде на медиите, не фигурираше неговото име, тъй че статутът му по време на договарянията остава неразбираем.

Миналия месец Канал 5 на украинската телевизия съобщи, че Киреев е разследван от СБУ за хипотетични връзки с съветските разследващи служби най-малко от 2020 година Твърди, че следствието е било прекъснато, тъй като той имал персонални връзки в организацията.

Остава неразбираемо дали репортажът за Киреев, излъчен по канала, който е благосъстоятелност на някогашния украински президент Петро Порошенко, е бил част от отрицателна рекламна акция против него.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР