Източници и от двете страни съобщават, че руски части са

...
Източници и от двете страни съобщават, че руски части са
Коментари Харесай

Руснаците са превзели руините на Первомайское край Донецк

Източници и от двете страни оповестяват, че съветски елементи са достигнали западните околности на село Первомайское край Донецк . Това удостовери съветската редакция на Би Би Си.

" Противникът е съумял да пробие защитата на 59-и стрелкови батальон [59-а обособена моторизирана пехотна бригада] и изцяло е окупирал Первомайское, боевете за което в действителност са почнали още през август 2022 година ", написа в Telegram украинският план DeepState, който следи обстановката на фронта в огромни детайлности.

Преди войната Первомайское е било огромно село , разпростряло се около автомагистралата от Донецк на запад-северозапад, към Днепър.

Западният завършек на линията от руини, в която е превърнато в този момент, се намира на към 12 км от покрайнините на Донецк.

" Селото се трансформира в една от най-горещите точки в тази война и струваше доста скъпо на врага. За страдание, забележителна цена заплатиха и бранителите от славния 59-ти ОМПБр, които обезверено се вкопчиха във всяка маза и удържаха защитата даже когато бяха обкръжени ", пишат създателите на телеграмата на канала DeepState.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР