Източник: www.mvr.bg - Министър-Радев-България-пази-стриктно-една-от-най-критичните-граници-на-Европейския-съюз
Министър Валентин Радев присъства днес на тържествена церемония,

...
Източник: www.mvr.bg -
Министър-Радев-България-пази-стриктно-една-от-най-критичните-граници-на-Европейския-съюз<br
/> Министър Валентин Радев присъства днес
на тържествена церемония,
Коментари Харесай

Главна дирекция „Гранична полиция“ получи 149 нови патрулни и специализирани автомобила

Източник: www.mvr.bg

- Министър-Радев-България-пази-стриктно-една-от-най-критичните-граници-на-Европейския-съюз

Министър Валентин Радев участва днес на тържествена гала, на която ГД „ Гранична полиция “ получи новата техника. България пази прецизно една от най-критичните граници на Европейския съюз, съобщи вътрешният министър. Доказателство за това са предоставените на България 160 млн. евро от Европейската комисия за техника за защита на границите. Министър Радев акцентира, че един от целите на нашето европредседателство е сигурността на европейските жители и благодари сърдечно на посланика на Чехия за предоставената безплатно помощ.

138 автомобила са предоставени на службата по план “Доставка на нови патрулни и профилирани коли с нормална и нараснала проходимост ”. Те са на обща стойност 11 050 270 лв. с Данък добавена стойност и са финансирани от Фонд „ Вътрешна сигурност “ на Европейския съюз.

Съгласно Договора за безвъзмездна финансова помощ са доставени:

- 100 патрулни автомобила с висока проходимост;
- 15 рейса със 17 места;
- 2 рейса с 50 места;
- 16 профилирани коли с повишена проходимост за служебни кучета;
- 5 профилирани коли с нормална проходимост за служебни кучета.

Още 11 патрулни коли с висока проходимост ГДГП получава съгласно Меморандум с Чешката република.

С доставените коли ще се повиши мобилността на граничните дежурства, ще се създадат условия за тяхното самостоятелно потребление и бързото им реагиране при пораждане на необходимост. Ще се повишат възможностите за включване и присъединяване на служителите на ГДГП в провеждането на гранично-полицейски интервенции, присъединяване в съвместни интервенции с други структури на МВР, както и в такива на международно ниво, в това число по линия на Европейска агенция за гранична и брегова защита.

Специализираните коли с висока проходимост за превозване на служебни кучета, ще се употребяват за изпълнение на задания по реализиране на граничното наблюдаване. Автомобилите имат в допълнение съоръжение и всички необходими такъми за кучета, осигуряващи бързо и сигурно транспортиране на водачите и служебните кучета в обекти и региони за тяхното използване.

Специализираните коли с нормална проходимост са оборудвани с необходимите кафези за транспортиране на служебни кучета и такъми за тяхното потребление при осъществяването на характерната охранителна дейност като комплекс от охранителни, оперативни и режимни мероприятия в региона на международните летища, аерогарите, обществените им зони и прилежащите територии, по отношение на запазване на обществения ред, своевременно разкриване и попречване на противозаконни дейности.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР