Ресторант в Китай предизвика възмущение, след като посетители заснеха как правят портокалов сок

...
[Източник]Ресторант в източен Китай беше подложен на критики, след като
Коментари Харесай

[Източник]

Ресторант в източен Китай беше подложен на критики, след като беше хванат да използва чешмяна вода, предназначена за измиване на мопове, за да си направи неговият прочут портокалов сок.

Хванати в акта: Клиент от персонала на ресторант Tianye в Wenzhou, провинция Zhejiang, поставя кофа с портокалов сок в мивка и я пълни с чешмяна вода. Във видеото, което вече е вирусно, мопове, пластмасови метли и кофичка за боклук, съдържащи остатъци от храна, се виждат да висят на една и съща мивка.

Във видеото, след като разбира, че тя е пред камерата, членът на персонала бързо го отстранява кофата от мивката. Междувременно други служители се опитват да спрат клиента да снима, но безуспешно.

Последствията: Ядосан, клиентът излиза от кухнята и обявява на другите гости, че ресторантът е използвал чешмяна вода, за да направи портокалов сок. Разгневеният покровител също така посочва, че сокът, който се прави, е на прах, разкривайки пакета, който е взел от кухнята.

Още от NextShark: Борецът по сумо става един от най-младите смъртни случаи от COVID-19 в Япония на 28 години

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Реакции: Инцидентът от 26 август предизвика възмущение в китайските социални медии, като потребителите на Weibo осъдиха ресторанта верига заради лошата хигиена и санитарни условия.

„Това заслужава милиони глоби“, написа потребител на Weibo.

Още от NextShark: Калифорнийските филми, които искат данъчен кредит, трябва отговарят на новото изискване за разнообразие

„На персонала трябва да бъде забранено да служи до живот“, каза друг.

„[Прахообразният] портокалов сок е нормален; истинската измет е чешмяната вода", коментира един.

Ресторантът отговаря: Сред хорът от гневни коментари, Tianye пусна изявление по-късно същия ден, за да се извини за инцидента. Съобщава се, че управителят на ресторанта е бил уволнен, докато замесените работници от персонала бяха отстранени и им беше наредено да преминат обучение за хигиена на храните.

Още от NextShark: Мъж от Портланд, арестуван за антиазиатски изказвания, заплашвайки жертвата с черен маркуч при инцидент на пътя

Ресторантът, който оттогава е затворен, се управлява от местните власти.

Харесва ли ви това съдържание? Прочетете повече от NextShark!

„Агресивно азиатско лице“: Десен водещ предизвиква възмущение заради расистка обида на репортер от азиатско-американския район на залива

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР