Източник на изображението: freepik.comНай-добрите в мотокроса казват, че ако веднъж

...
Източник на изображението: freepik.comНай-добрите в мотокроса казват, че ако веднъж
Коментари Харесай

Всичко, което ще ви е нужно за мотокрос - екипировка и аксесоари


Източник на изображението: freepik.com

Най-добрите в мотокроса споделят, че в случай че един път опиташ, не можеш да спреш. Може и да са прави. Мотокросът е мотоциклетна дисциплинираност, която изисква скорост, умения и физическа мощ. През последните години този спорт закупи огромна известност и от ден на ден фенове на адреналина се впускат в него.

За да практикувате мотокрос, с изключение на добър мотор и умения, е належащо да се екипирате вярно, с цел да сте в сигурност. Всъщност не са ви нужни доста на брой неща, а качествени. Нека ви представим най-важните елементи от мотокрос облеклото ви, които ще са ви от изгода, както и няколко съвета. 

 
Каска
Каската е наложителен детайл от всеки спорт на две колела. Главата е първото нещо, което би трябвало да отбраните, в случай че започнете да се занимавате с мотокрос. Тя е най-чувствителната част от тялото и затова е и податлива на съществени пострадвания.

Доверете се на мотокрос каска, която да е готова да издържи на мощни удари. Задължително е тя да има добра вентилационна система. Така главата ви ще бъде защитена от прегряване. Каската би трябвало да приляга съвършено по главата, без да е прекомерно стегната или хлабава. 

Уверете се, че тя дава отговор на наредбите на Европейския съюз.
MX очила
Тъй като каските за мотокрос не са с вградени очила, е належащо да си закупите такива. Те са значими, с цел да предпазят очите ви от вятър, тиня и нечистотия. Повечето от тях са и с вградена UV отбрана и със отбрана на носа.  
Мотокрос екипировка
Тя е основна за безвредното упражняване на мотокрос, защото е особено проектирана, с цел да ви защищити от пострадвания. Комфортна е, давайки ви независимост на придвижването, и се състои от яке, блуза и панталон.

Ще намерите както комплекти, по този начин и елементи, продаващи се настрана. Към горната част на оборудването може да има и спомагателна отбрана на гърдите, която да смекчава ударите от камъчетата, хвърлени от другите състезатели. 
Протектори
За да сте в сигурност по време на мотокрос е значимо да предпазите основни елементи от тялото си. Тези елементи, които са най-податливи на пострадвания при рухване. За задачата ви трябват следните протектори: 
Яка, предотвратяваща камшични удари;Наколенки, предпазващи коляното от ускуквания и ожулвания;Налакътници, които защищават лактите от усуквания и наранявания;Ръкавици, които да ви дават нужното сцепление, когато държите кормилото.Ботуши
И най-после, използвайте подобаващи . Те имат омекотяващ резултат, който всмуква ударите, с цел да не се наранят краката. От огромно значение е да са ви комфортни, изключително в долната част. 

Когато избирате мотокрос ботуши, проверете метода на закопчаване, както и комфорта, който ви обезпечават. Обикновено се създават в композиция от микрофибър и TPU, с цел да бъдат комфортни, издръжливи и да ви пазят от удари. Изберете деликатно и подметката, която би трябвало да ви дава непоклатимост. 

 



Източник на изображението: freepik.com
Няколко съвета за мотокрос
Мотокросът е спорт, който носи известна степен на риск. Ето за какво би трябвало да следвате някои рекомендации, с цел да шофирате допустимо най-безопасно. Ако вършиме първите си крачки в тази дисциплинираност, нужно е да упражнявате постоянно и да знаете някои съществени понятия, както за самия спорт, по този начин и за мотоциклета. Най-добре си намерете инструктор, който да ви научи на всичко, от което се нуждаете, преди да се спрете на мотокрос мотор.

От друга страна, би трябвало да сте и в добра физическа форма, защото мотокросът е доста натоварващ спорт. Трябва да поддържате надзор над мотора, тъй че имате потребност от подготовка и образование, с цел да сте в добра кондиция. От изгода ще е в случай че можете да извършите разбор на себе си и да определите своите мощни и слаби страни.

Винаги носете дребна аптечка с най-необходимите неща, като алкохол, лепенки, бинтове и така нататък Със сигурност ще са ви от изгода, в случай че паднете и се нараните. 

Не на последно място, постоянно преглеждайте мотоциклета. Това включва премерване на гумите, следене на равнището на маслото, както и други рутинни инспекции, значими за мотора и вашата сигурност.

Накратко, мотокросът безспорно е една от най-вълнуващите дисциплини в света на две колела. Но практикуването му допуска нужна подготовка, която, в случай че се следва вярно, ще направи спорта по-забавен и безвреден. 

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР