Изследването, проведено от изследователи от Пенсилванския държавен университет и университета

...
Изследването, проведено от изследователи от Пенсилванския държавен университет и университета
Коментари Харесай

Консумацияата на авокадо всеки ден доведе до неочаквани резултати

Изследването, извършено от откриватели от Пенсилванския държавен университет и университета Евън Пю, включвало 1008 доброволци, които били разграничени на две групи. Една група хапвала по едно авокадо дневно, до момента в който другата група се придържала към естествената си диета.

Резултатите демонстрират, че участниците, които ядат авокадо, доста усъвършенстват придържането си към диетичните насоки за американците. Те употребяват повече зеленчуци и заменят нездравословните храни, като храни с високо наличие на рафинирани зърна и натрий, с авокадо.

„ Открихме, че участниците са употребявали авокадо като сурогат на избрани храни с високо наличие на рафинирани зърнени храни и натрий “, сподели асистент- професорът по просвета за храненето Кристина Петерсен от Държавния университет на Пенсилвания.

Подобренията в качеството на диетата, свързани с потреблението на авокадо, могат да оказват помощ за понижаване на риска от болести, свързани с диетата, като сърдечни болести, диабет вид 2 и бъбречни болести.

Проучването също по този начин акцентира, че авокадото е богата на хранителни субстанции храна, съдържаща фибри,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР