Изследователи от Мексико, САЩ и Канада стартират проект за определянето

...
Изследователи от Мексико, САЩ и Канада стартират проект за определянето
Коментари Харесай

Започва броене на застрашен вид морски бозайник

Изследователи от Мексико , Съединени американски щати и Канада започват план за определянето на популацията на застрашения тип калифорнийска морска свиня, съобщи ДПА.

Два кораба за наблюдаване, както и локални риболовен лодки ще потеглят в търсене на представители на типа в предпазената зона в Калифорнийски залив, споделиха от мексиканското Министерство околната среда и естествените запаси и организацията за отбрана на околната среда „ Сий шепърд “.

Представители на застрашения тип от семейство морски прасета се виждат рядко. Според организации като „ Про уайлдлайф “ има единствено 10 живи калифорнийски морски прасета.

Предстоящата научна задача, която ще се организира от 10 до 27 май, има за цел да дефинира допустимо най-точно действителния брой на тези животни. Експертите ще употребяват мощен бинокъл , както и 55 закотвени детектора, с цел да уловят акустичните сигнали на морските бозайници.

Калифорнийската морска свиня е тип, който се среща единствено в Калифорнийския залив. Неговият дълъг репродуктивен интервал не му разрешава да се развъжда бързо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР