Изразяваме пълна подкрепа и съпричастност към близките на загиналия колега.“

...
Изразяваме пълна подкрепа и съпричастност към близките на загиналия колега.“
Коментари Харесай

Калин Стоянов за убийството на граничния полицай от Елхово: Вярвам на турското правосъдие

„ Изразяваме цялостна поддръжка и съпричастност към околните на починалия сътрудник. “

Това съобщи вътрешният министър в Одрин преди началото на второто съвещание по делото за убийството на граничния служител на реда от Елхово Петър Бъчваров .

„ Благодаря на сътрудниците от турската страна за извършеното доста интензивно, бързо и съответно следствие с интернационален темперамент. В рамките на една година те съумяха да го приключат и да внесат делото в съд. Вярвам на турското правораздаване. Животът е скъп, смятам, че ще има ефикасна неоправдателна присъда “, разяснява министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

В Одрин българският вътрешен министър е дружно със старши комисар Петър Джигов, заместник-директор на Групово дело „ Гранична полиция “, с цел да заявят цялостна поддръжка и съпричастност към роднините и околните на сътрудника им , който почина при осъществяване на служебните си отговорности. Още през месец септември министър Стоянов пое персонален ангажимент към родителите на Петър да им окаже цялостно подпомагане при връзката им с турската страна.

На правосъдното съвещание в Одрин участва и служителят от Министерството на защитата, бил в екипна двойка с Петър Бъчваров. На предходното съвещание на съда, на което участва шефът на Групово дело „ Гранична полиция “, стана ясно, че остава точно военнослужещият да бъде разпитан персонално от турския съд .

Българската страна изрично е декларирала, че няма искания във връзка с нанесените вреди по автомобила , с който са били двамата чиновници по времето на осъществяване на закононарушението, посочи министър Стоянов и изрази вяра в най-скоро време да бъде постановена ефикасна неоправдателна присъда.

В отговор на журналистически запитвания министър Стоянов удостовери, че все още има дейна преписка сред страната ни и Узбекистан във връзка със арестувания там български жители, наказан у нас за двойно ликвидиране .

„ Очакваме до края на годината наказаният да бъде екстрадиран в България и да изтърпи наложената му доживотна присъда “, добави той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР